„Exit“ obara rekorde iz dana u dan

Objavljeno: 10. 7. 2016 u 17:51h

Druge večeri 16. izdanja „Egzita“, na Petrovaradinu je, procjenjuju organizatori, bilo 49.000 posjetilaca iz više od 60 zemalja. Treće večeri među brojnim izvođačima “The Vaccines” i „Disciplina kičme“, a za veliku završnicu rezervisani su Viz Kalifa i „Prodidži“.

Brojni izvođači samo su dio magije festivala na Tvrđavi. Dejvid Geta je preksinoć sa Glavne bine poručio da je ove godine „Exit“ bolji nego ikada do sada.

Direktor festivala, Dušan Kovačević slaže se da je riječ o jednom od najboljih izdanja.

„Meni je svaki ‘Exit’ poseban, ali moram da primjetim da je ove godine atmosfera posebna, pozitivna, gotovo da nema incidenata u publici i to je nešto što ovaj ‘Exit’ čini posebnim.

Komentarišući rekorde koje festival obara, Kovačević je istakao da je festival nastao iz želje ekipe mladih ljudi da za svoju generaciju nadoknadi deceniju izgubljenu tokom devedesetih.

„Kada se pojavio prvi međunarodni festival na Tvrđavi 2001. godine, došlo je do eksplozije energije naše publike, strani izvođači su to osjetili i to je počelo da kreira mit i legendu u svjetskim medijima o ‘Exitu'“, objasnio je Kovačević.

O važnosti ne samo muzičkog programa, već i tribina i akcija tokom festivala, direktor „Exita” naglasio je da su svi muzički festivali u svijetu nastali iz društvenih pokreta krajem šezdesetih godina.

„'Exit’ to posebno baštini, nama je to izuzetno važno. Posebno smo ponosni na akciju Asovi za djecu, gdje je sakupljeno 120.000 evra podrške za djecu oboljelu od raka“, naglasio je Kovačević.

Današnja završnica ujedno je i kulminacija Festivala. Na Glavnoj bini Viz Kalifa i zvijezde večeri „Prodidži“.

izvor: Nezavisne/Rts

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/exit-obara-rekorde-iz-dana-u-dan/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])