Umjesto Svetog Nikole slavi Titovdan

Objavljeno: 29. 11. 2015 u 09:42h

Već 25 godina Dragan Kamaljević (53) iz rudničkog sela Dragolj, 29. novembar, kada se u SFRJ obilježavao Dan Republike, slavi kao krsnu slavu umjesto Svetog Nikole.
Kako je izjavio za agenciju Beta, današnju slavu nazvao je Titovdan “u znak sjećanja na vrijeme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umjesto monarhije”.

“Odrastao sam u tom periodu i zapamtio sve najljepše, a velika ideja koja je srušena iz ličnih sujeta, uz pomoć inostranstva, mislim da nije zauvijek nestala i zbog toga ovaj dan slavim kao krsnu slavu”, kazao je Kamaljević.

Danas je jubilarna slava, četvrt vijeka, i očekuje preko 30 gostiju, a u slavskoj sobi, na zidu je okačena velika Titova fotografija, u uniformi, i zastava trobojka sa petokrakom.

Dragan Kamaljević je osnivač Socijalističke partije Srbije (SPS) u rudničko-takovskom kraju i na svim višestranačkim izborima dobijao je najviše glasova i bio odbornik u Skupštini opštine.

Prošlog mjeseca odlukom Opštinskog odbora isključen je iz SPS, poslije javne kritike predsjednika Jovice Carevića protiv koga je podnio i krivičnu prijavu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/umjesto-svetog-nikole-slavi-titovdan/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot