Đoković prvi zaradio 15.000.000 dolara u sezoni

Objavljeno: 13. 10. 2015 u 07:11h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dominira muškim tenisom i to mu se “debelo” isplaćuje.

Đoković je u nedjelju osvojio titulu u Pekingu savladavši možda i svog najvećeg rivala Rafaela Nadala u dva seta – 6:2, 6:2, za 90 minuta igre.

To je bilo 12. uzastopno finale u 2015. za Novaka i osma titula, ukupno 56. u karijeri. Za trijumf u prestonici Kine najbolji igrač planete dobio je 500 bodova i ček na 654.725 dolara.

Ovim iznosom Đoković je prebacio 15 miliona dolara osvojenih ove sezone i tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom.

Niko nikada u istoriji tenisa od turnirskih nagrada nije osvojio više od 15 miliona dolara, a sezona još nije gotova. Do kraja srpskog tenisera očekuju nastupi na Mastersima u Šangaju i Parizu, kao i Završni Masters u Londonu.

Novak je odlično iskoristio činjenicu da iz godine u godinu nagradni fondovi turnira rastu, pa je i do sada držao prvo mjesto sa osvojenih 14.250.528 dolara prošle godine.

On je od turnira u karijeri skupio 87.268.280 čime se približio prvoplasiranom Rodžeru Federeru (94.746.573). Trećeplasirani na vječnoj listi je Rafael Nadal sa nešto više od 74 miliona dolara.

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/dokovic-prvi-zaradio-15-000-000-dolara-u-sezoni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot