Novak Đoković: Ne igram tenis zbog pobjeda

Objavljeno: 27. 9. 2015 u 08:45h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ocijenio je da se trenutno nalazi na vrhuncu svoje karijere i poručio da želi da na istom nivou ostane bar još nekoliko godina.

“Navešću poznati citat da granice postoje samo u vašoj glavi i da kada upotrebite maštu nema granica. U tenisu sam ostvario sve o čemu sam sanjao, postao broj jedan, osvojio Vimbldon, ali sada želim da svoj vrhunac razvučem na još nekoliko godina. Ako zadržim isti pristup, mislim da mogu još nekoliko godina da igram na ovom nivou” izjavio je Đoković.

On je dodao da će do kraja 2015. godine, uprkos činjenici da više nema grend slemova i da je obezbijedio broj jedan, igrati sa istom strašću.

“Grend slemovi jesu najvažniji, ali ne možemo samo da živimo od njih. Do kraja godine imamo još dva mastersa, pa finale u Londonu, ali suština je da ne igram tenis samo zbog pobeda, već zato što ga volim i što u meni budi najpozitivnije emocije. Taj sport je jedna od mojih najvećih ljubavi, volim osećaj takmičenja, taj momenat kad izađem na teren, nevezano da li je grend slem ili Peking. Cenim i poštujem tenis i moj pristup se ne menja u zavisnosti od terena” istakao je Đoković.

Prema njegovim riječima, ne postoji magična formula za pripremu najvažnijih mečeva.

“Priprema za finale grend slema je posebna, ali tehničke stvari su iste, isti ritual, isti oporavak. Jedino što ima više emocija, više u glavi zamišljate kako bi meč mogao da se odvija. Moj tim i ja razgovaramo o psihičkom momentu, jer nijedno finale nije isto. Komuniciramo tokom meča, više pogledom, nego rečima, tražim podršku, da vidim da su uz mene, ali znam da posao na terenu moram da obavim sam” kazao je Đoković.

Priznao je da ponekad nije ponosan na svoje reakcije na terenu, posebno kad slomi reket, jer zna da ga gledaju djeca, a to nije prava poruka. Đoković je ove sezone osvojio tri grend slema (Australijan open, Vimbldon i US open) i igrao u finalu Rolan Garosa. Do kraja 2015. godine nastupiće u Pekingu, Šangaju, Parizu i završnom ATP finalu u Londonu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/novak-dokovic-ne-igram-tenis-zbog-pobjeda/||claudebot