U subotu tradicionalni Beogradski karneval brodova (FOTO)

Objavljeno: 27. 8. 2015 u 18:45h

Tradicionalni Beogradski karneval brodova biće održan u subotu 29. avgusta, od 18.00 do ponoći, na savskom pristaništu na potezu od Brankovog mosta do starog Savskog mosta. Ovogodišnji slogan manifestacije je „Zabava je na vodi“.

Posjetioci će moći da vide defile okićenih brodova, koji će isploviti iz beogradskih marina, akrobacije na vodi, ali i karnevalske grupe, mađioničare, animatore, mažoretkinje… Najlepši karnevalski kostim i najlepše ukrašen brod biće nagrađeni. Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar, a biće tradicionalno zatvoren vatrometom.

Program na bini obilježiće koncert trubača Dejana Petrovića & Big Benda, nastup grupe Sevdah Baby, plesne grupe Fly, kao i beogradskih di-džejeva. Program će voditi Prljavi Inspektor Blaža.

“Pravo je zadovoljstvo učestvovati na Karnevalu brodova, ima puno stranaca, sve je veselo i karnevalski, a tu je i fantastična flota, super je na brodovima, ali i na kopnu”, rekao je višegodišnji voditelj, kapetan na Karnevlu brodova Prljavi Inspektor Blaža.

Tradicionalnu gradsku manifestaciju organizuje Turistička orgaizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije.

Miodrag Popović, predsjednik Turističke organizacije Beograda, rekao je da je za Beograd Karneval brodova značajna manifestacija pogotovo po broju učesnika a prije svega stranih, a to donosi značajne prihode gradu i značajne poene u promociji Beograda.

Sekretarka gradskog Sekretarijata za privredu Tijana Maljković rekla je da karneval na rijekama spaja privredu i reke i poziva građane da se spuste na rijeke.

“Karneval brodova promoviše i nautički turizam prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posjećuju naš grad i posvećuje karneval rijekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv i skreće pažnju na značaj očuvanja rijeka i priobalja”, rekla je Tijana Maljković.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/u-subotu-tradicionalni-beogradski-karneval-brodova-foto/||claudebot