Kuglica sa brojem 21 oštećena

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 18:52h

Kuglica sa brojem 21, zbog koje je i pokrenuta istraga nakon sumnji u regularnost izvlačenja 59. kola igre Loto, bila je oštećena, tvrdi list “Blic”.

Kako navodi “Blic”, policijsko vještačenje je pokazalo da je ta loptica oštećena, kao i da “nije oštećena u bubnju”.

Sumnju u regularnost izvlačenja izazvao je trenutak kada je u direktnom TV prenosu, nakon izvlačenja tri broja (4, 33, 12), umjesto izvučenog četvrtog po redu, broja 27, na ekranu ispisan broj 21.

Ubrzo se na ekranu pojavio i peti broj 27, računar je odmah izračunao i broj dobitnika sa pet pogodaka, a zatim je iz bubnja izašao broj 21.

Dva dana nakon toga direktor DLS Aleksandar Vulović podnio je ostavku iz “moralnih razloga”. Dan ranije, on je rekao da je sve bilo apsolutno regularno i da je problem sa izvučenim brojevima i njihovom prikazu tokom TV prenosa bio grafičke prirode, a ne problem sa tokom izvlačenja.

Kako saznaje B92, pojedini radnici DLS bili su u četvrtak na poligrafskom ispitivanju, a ministar policije je rekao da će biti još saslušanja.

Takođe, Stefanović je rekao da je zaplenjena i računarska oprema i da će loptice biti vještačene.

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog policiji za prikupljanje informacija i obaveštenja radi utvrđivanja svih činjenica i eventualnoj krivičnoj odgovornosti u vezi sa izvlačenjem brojeva.

Srpski premijer Aleksandar Vučić je rekao da policija radi svoj posao i da će “ako je bilo krivičnog djela, odgovorni odgovarati”, a najavio je i promjene u samoj DLS.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/kuglica-sa-brojem-21-ostecena/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])