“Vegeta” povučena sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke

Objavljeno: 1. 7. 2015 u 15:46h

Hrvatska kompanija “Podravka” saopštila je danas da je u toku proces povlačenja proizvoda “vegeta” od 250 grama i 500 grama, određenih proizvodnih serija, sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke, jer je tokom rutinske kontrole u Austriji utvrđeno da postoje indicije prisutnosti bakterije salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju.

U saopštenju se navodi da je, kao mjeru predostrožnosti s ciljem zaštite potrošača, “Podravka” odlučila samoinicijativno provesti aktivnosti za povlačenje proizvoda sa navedena tri tržišta na kojima se nalaze proizvodi navedenih proizvodnih serija.

“Podravka” je proizvode iz predmetne proizvodne serije dala na analizu službenim akreditovanim hrvatskim laboratorijima “Evroinspek Kroacija kontrola” i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr Andrija Štampar”, koji su utvrdili odsutnost bakterije salmonela u “vegeti” i na taj način potvrdili rezultate “Podravkine” laboratorije kontrole kvaliteta.

U toku su i dodatne analize proizvoda navedenih proizvodnih serija kod ovlaštenih EU laboratorija, napominju iz ove kompanije.

“Podravka” redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvaliteta i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i životne sredine.

Kontrola kvalitete sprovodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom, te odgovarajućim politikama i standardima “Podravke” koje se odnose na kvalitet i bezbjednost hrane.

“Podravka” će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravovremeno informisati javnost i druga nadležna tijela u skladu s važećim propisima Hrvatske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/vegeta-povucena-sa-trzista-austrije-njemacke-i-slovacke/||claudebot