Jovanoviću osam godina zatvora za saobraćajku na Adi Huji

Objavljeno: 29. 6. 2015 u 15:45h

Viši sud u Beogradu osudio je danas na osam godina zatvora vozača BMW-a Dušana Jovanovića (19) zbog optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće na Adi Huji prošle godine u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja, pošto je danas okončano suđenje.

Prema riječima sudije Slavice Nikolić, kazna nije mogla da bude niža jer bi to poslalo pogrešnu poruku drugim mlađim ljudima, takođe akterima slicnih saobraćajnih nesreća.

“Izvršili ste niz prekršaja koji su doveli do užasnog ishoda. Vaša bahata vožnja dovela je do smrti tri osobe”, rekla je sudija.

Jovanović je osuđen za teško djelo protiv bezbednosti saobraćaja, jer se kretao velikom brzinom u akloholisanom stanju.

Maksimalna kazna zakonom predviđena za to krivično djelo je 12 godina zatvora.

Nesreća dogodila se 22. novembra prošle godine, kad je Jovanović automobilom pri brzini većoj od 110 kilometara na sat uletio u rijeku, a troje mladih nije uspjelo da se izvuče iz kola – Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji je bio u gepeku.

Jovanović je uspio da se spasi, kao i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), sin poznate voditellice Olje Becković.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/jovanovicu-osam-godina-zatvora-za-saobracajku-na-adi-huji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])