Srbija želi finale i Rio

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 16:35h

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, objavio je spisak od 24 igrača sa kojima će krenuti u pohod ka finalu Evropskog prvenstva, a samim tim i po vizu za Olimpijske igre iduće godine u Rio de Žaneiru.

Od tih 24 igrača, njih 12 će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ove godine. U odnosu na Svjetsko prvenstvo ima dosta novih imena, poput Bobana Marjanovića, Nikole Jokića, Nikole Milutinova, Rade Zagorca, Dragana Milosavljevića i Zorana Ercega, koji su se očekivali na spisku. Tu su i mala iznenađenja poput Đorđa Majstorovića iz Metalca i Marka Kešelja iz Mega Leksa. Njih će predvoditi novi kapiten Miloš Teodosić, nasljednik Nenada Krstića, koji će se od dresa nacionalnog tima oprostiti 12. avgusta u meču protiv Francuske u “Areni”.

“Pokriveni smo na svim pozicijama i moj zadatak je da uvedem ekipu u formu, u pravo vreme. Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman u Rio, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja”, izjavio je Đorđević.

Popularni Sale istakao je da želi da reprezentacija Srbije igra kao novi prvak Evrope Real Madrid.

“Real igra najbolju košarku u Evropi, u jakom ritmu i mislim da bismo i mi mogli slično, posebno što imamo igrače za takav stil”, dodao je Đorđević.

On je otkrio da je nekoliko igrača odbilo poziv, ali nije htio da ih “reklamira”, a objasnio je razloge nepozivanja Vladimira Lučića iz Valensije i Nikole Radičevića iz Sevilje.

“Moram da budem kritičan. Ne znam koji su njegovi razlozi i sigurno je da kada odbije univerzitetsku selekciju, ne može da razmišlja o mom pozivu. Sa druge strane, žao mi je zbog Lučića koji dugo vuče povredu leđa”, zaključio je Đorđević.

Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Njemačke, Italije i Islanda. Prvenstvo počinje 5. septembra i trajaće do 20. Pored Njemačke, šampionat će se još igrati u Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj.

Spisak igrača

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha), Vasilije Micić (Bajern), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan), Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj), Stefan Birčević (Estudijantes), Milan Mačvan (Partizan), Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan).

Generalka u Laktašima

Košarkaši Srbije počeće pripreme 15. jula u Beogradu, zatim će bazični dio priprema odraditi u Kranjskoj Gori. Igraće turnir u Francuskoj i prijateljski duel sa Francuzima u “Areni” 12. avgusta, potom “Trofej Beograda”, turnir u Izraelu i na kraju dvije utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci 29. avgusta, što će biti generalna proba.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/srbija-zeli-finale-i-rio/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])