Cijeli Balkan za Exit okupljen na Fusion bini

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 23:10h

Fusion Stage, omiljena bina balkanskih muzičara na Exit festivalu, od 9. do 12. jula ove godine spojiće atraktivne bendove iz različitih dijelova svijeta. Najveća bina na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, uz rekordno interesovanje za Exit ove godine, spremna je da svake večeri primi i preko 15.000 posjetilaca, za koje će ove godine svoje najbolje nastupe da pruže izraelski alter bendovi Lola Marsh i Tiny Fingers, grčki stoner-rokeri 1000mods, korejski elektro sastav Idiotape, holandski nojzeri Paceshifters, bugarski elektro psihodeličari Kottarashky, te etno-modernisti Din Brad iz Temišvara. Supertešku kategoriju najvećih regionalnih imena predvode Hladno pivo, Eyesburn, Zoster, Rambo Amadeus, Karolina, Urban & 4, Artan Lili, Kanda Kodža i Nebojša, Kiša metaka, Feud, Brkovi  i brojni drugi!

Lola Marsh – Waitress (Live)

Domaćini stranim bendovima biće plejada najaktuelnijih bendova i muzičara sa ovih prostora, kao što je džez velikan, trubač i nagrađivani kompozitor Duško Gojković, koji na Exit dolazi 11. jula uz Big Bend RTS-a i programom sa albuma „Latin Haze“! Tu su i majstori živih nastupa od Vardara do Triglava, Hladno pivo predvođeni Miletom Kekinom, koji nastupaju završne večeri 12. jula u okviru velike balkanske turneje sa novim albumom „Dani zatvorenih vrata“. Još jedan kultni frontmen Damir Urban 9. jula dolazi sa svojom Četvorkom da na Exitu predstavi svoj poslednji album „Mamut“, ali i cijeli niz alter-rok himni kao što su „Budi moja voda“ i „Svijet za nas“ iz perioda u kultnoj grupi Laufer, pa do samostalnih „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Mala Truba“, „Žena dijete“ i drugih. Jedan od najvažnijih novih bendova i autori najslušanije domaće rok pjesme u posljednjih par godina Artan Lili, nastupiće prve večeri na ovogodišnjoj Fusion bini, dok će narednih noći ispred muzeja redom nastupati čuvena hrvatska turbo-pank atrakcija Brkovi, te upečatljivi beogradski crossover-industrijalci Feud predvođeni Ramirezom iz nekadašnje grupe Sunshine u kojoj je prije svirao i Kojot, a koji dolazi sa već svjetski traženim rege-metal bendom Eyesburn. I svjetski megacar Rambo Amadeus pridružiće se superteškoj kategoriji domaćih imena na tvrđavi, a domaćini balkanskim i svjetskim muzičarima biće i veoma aktuelni beogradski bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Sharks, Snakes & Planes i Ničim izazvan, te novosadski Wolfram, dok iz Hrvatske dolaze dva trenutno najtraženija regionalna hip-hop sastava Kiša metaka i High 5! Posebna muzička senzacija dolazi sa projektom „Makedonsko devojče“ u kojem omiljena makedonska pjevačica Karolina Gočeva izvodi tradicionalnu muziku na savremen način. Jednako atraktivan biće i nastup glumca Nikole Pejakovića u bendu Kolja i Grobovlasnici, te mostarskog Zostera koji na Exit dolaze sa novim albumom „Srce uzavrelo“. Spisak će biti dodatno proširen sa još izvođača u narednom periodu, baš kao što će neki od domaćih i regionalnih bendova biti najavljeni i za prestižni nastup na glavnoj bini Exita!

Hladno pivo – Na ovim prostorima

Najveće uzbuđenje pred Exit Avanturu počinje uz muzički spektakl decenije i koncert svjetske pop ikone Robija Vilijamsa 17. juna na  beogradskom Ušću, a svoje nastupe na ovogodišnjoj, ultimativnoj Exit Avanturi, od 9. do 18. jula, za jedno od najjačih programskih izdanja ikad, dosad su potvrdili Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umjetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Rekordno interesovanje za predstojeći Exit!

Interesovanje za ovogodišnji Exit veće je nego prethodnih nekoliko godina, a posjetioci dolaze iz preko 60 zemalja svijeta! Pred apsolutnom rasprodajom je od strane fanova omiljena akcija „4+1“ u kojoj četvoročlano društvo koje zajedno kupi ulaznice za Exit (116 KM), Sea Dance (82 KM),  ili cijelu Exit Avanturu (138 KM), petu ulaznicu dobija na poklon!  Na www.exittrip.org, mogu se naći paketi koji sadrže i smještaj, a pravo festivalsko ljetovanje od 7. do 20. jula, počinje već od 99 evra!

Prodajna mjesta u Banjaluci:

– MG Travel, Bana Lazarevića bb

– Sebastijan Travel Agency, Kralja Petra I Karađorđevića 99a

– Mjenjačnice Exchange (Tržni centar Merkator)

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/cijeli-balkan-za-exit-okupljen-na-fusion-bini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])