Srbija pobijedila Hrvatsku u Dejvis kupu, Đoković i Zimonjić zadali završni udarac!

Objavljeno: 7. 3. 2015 u 17:07h

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto poslije drugog dana meča sa Hrvatskom u Kraljevu ima nedostižnu prednost 3:0.

Odlučujući poen Srbiji donijeli su Novak Đoković i Nenad Zimonjić, koji su u dublu pobijedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 6:3, 6:4, 6:1, piše B92.

Timu Srbije su prethodno poene u singlu donijeli Đoković i Viktor Troicki, koji su slavili protiv Mata Delića i Borne Ćorića.

Prvobitno je bilo planirano da Troicki i Zimonjić igraju dubl, ali je donijeta odluka da Đoković zamijeni Viktora, koji je bio premoren poslije pet setova sa Ćorićem.

Đoković i Zimonjić su rutinski odradili posao u dublu, sve vrijeme su kontrolisali rezultat, a o njihovoj dominaciji najbolje govori podatak da Draganja i Škugor nisu imali nijednu brejk šansu.

Na drugoj strani, srpski tim je iskoristio pet od 16 i došao do trijumfa poslije jednog sata i 49 minuta igre.

Srpski tim je tako već poslije dva dana izborio plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, a od 17. do 19. jula igraće sa pobednicima susreta između Argentine i Brazila.

U Kraljevu su u nedelju na programu preostala dva singl meča, trebalo bi da se sastanu Đoković i Ćorić, odnosno Troicki i Delić, ali je velika šansa da će se na terenu naći Filip Krajinović umjesto najboljeg tenisera sveta. Program počinje u 14 časova, a igraće se na dva dobijena seta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/srbija-pobijedila-hrvatsku-u-dejvis-kupu-dokovic-i-zimonjic-zadali-zavrsni-udarac/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot