Potpisan Ugovor o prenosu prava raspolaganja i korištenja stanova

Objavljeno: 12. 4. 2012

Gradonačelnik Dragoljub Davidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Petar Đokić potpisali su danas, 12. aprila, u Banjoj Luci Ugovor o prenosu prava raspolaganja i korištenja 127 stambenih jedinica nabavljenih sredstvima Vlade Republike Srpske na Grad Banju Luku.

Ministar Đokić je, poslije potpisivanja Ugovora, rekao novinarima da se Ugovor odnosi na stanove koje je Vlada Srpske izgradila iz Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca RS i ratnih vojnih invalida još 2008. i 2009. godine, te da se njime prenose vlasništvo sa Ministarstva na Grad, što se radi u cijeloj RS, s ciljem da se ubrza sticanje prava vlasništva nad tim stanovima.

„Vrijednost 127 stambenih jedinica je 9.293.827 KM, od čega je Ministarstvo učestvovalo sa 5.147.733 KM, a Grad Banja Luka sa 4.146.094 KM”, rekao je Đokić i dodao da su potpisivanjem Ugovora za sve one porodice koje su ostvarile ovo pravo stvorili uslovi da vrlo brzo uđu postupak otkupa ovih stanova u kojima neće imati troškova otkupa i da će samo formalno biti proveden prenosa vlasništva na stambenim jedinicama koje trenutno koriste.

Đokić je rekao da je za Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca RS i RVI od 2008. godine do danas izdvojeno 50 miliona KM, naglasivši da će se u narednom periodu intenzivno nastaviti program stambenog zbrinjavanjam, najavivši za narednu sedmicu raspisivanje tendera za izgradnju novih 48 stambenih jedinica u Banjoj Luci.

„U Banjoj Luci trebamo da izgradimo još 325 stanova i obezbjedimo 158 nepovratnih novčanih pomoći u narednom periodu, a u RS 880 stanova dok 2.098 porodica treba zbrinuti nepovratnim novčanim sredstvima”, rekao je Đokić i dodao da bi do sredine godine trbao da bude raspisan još jedan tender za izgradnju 30 stanova za grad Banju Luku.

Gradonačelnik Banje Luke je istakao da se najavljena izgradnja novih 48 stambenih jedinica planira u naselju Ada, naglasivši da je u Banjoj Luci do sada za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI izgrađeno nešto malo manje od 600 stambenih jedinica, te da je Grad od 2000. godine do danas izdvojio oko 40 miliona KM.

Izvor: ASBL

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Novinarska praksa

Međunarodno priznati IT kursevi