Najtraženiji Beč, Carigrad i Makarska

Objavljeno: 18. 2. 2012

Dio stanovnika Banjaluke voli sebi da priušti putovanje u inostranstvo kako bi proslavili Dan žena, 8. mart, a ove godine najtraženije destinacije su Beč, Carigrad i Makarska.

Beč

Rekli su to “Glasu Srpske” zaposleni u turističkim agencijama.

– Žene cijele godine čekaju taj 8. mart i da tada sebi daju malo oduška. Vole sebe da počaste jednim putovanjem, a ove godine najviše su bile zainteresovane za aranžman Prag – Beč, petodnevno putovanje koje košta 299 maraka, a putuje se autobusom iz Banjaluke. Grupa je već popunjena i trenutno nam je još ostalo slobodnih desetak mjesta za putovanje u Firencu – Rim, pet dana i tri noćenja, a vrijednost ovog aranžmana je 490 maraka – rekli su u turističkoj agenciji “Sebastijan”.

U turističkoj agenciji “Adrijatika lajn” kažu da kod njih najviše interesovanja vlada za putovanje u Makarsku.

– Dosta je traženo ovo putovanje jer su uračunati i odlasci u Split i na Brač, a cijena je 179 maraka za tri dana. Dosta je tražen i aranžman za Pulu. Za tri dana u ovom prelijepom primorskom gradu potrebno je izdvojiti 280 maraka – kazao je radnik u ovoj agenciji Davorin Skenderija.

Mnogi se odlučuju i za nešto udaljenije inostrane destinacije kao što je Carigrad. U turističkoj agenciji “Kompas turs” istakli su da je već kompletirana grupa za putovanje u ovu metropolu.

– Za sedmodnevni boravak u Carigradu odlučilo se dosta Banjalučanki, a za ovaj aranžman potrebno je bilo izdvojiti 650 maraka. Veliko interesovanje vlada i za Budimpeštu, Rim – Veneciju i Solun, za koje su već formirane grupe – rekla je radnica u ovoj agenciji Jovana Marčić i dodala da su ova putovanja raspoređena tokom cijelog marta jer ne odgovara baš svima da putuju tačno 8. marta.

Ipak, veliki je broj i Banjalučanki koje neće moći nigdje da otputuju na Dan žena.

– Nikada nisam nigdje putovala za 8. mart, a neću ni ove godine jer mi ne dozvoljava finansijska situacija. Za mene je to putovanje luksuz, tako da ću taj dan skromno proslaviti u Banjaluci – rekla je Vlatka Đurić.

Kasnija putovanja

– Sve više dama žali se da im ne odgovara baš da putuju 8. marta jer bude još uvijek hladno, pa traže neka putovanja krajem marta. Zbog tog uvodimo i malo kasnija putovanja, tako da je sada krajem marta u ponudi Prag – rekao je Skenderija.

Izvor: Glas Srpske

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Novinarska praksa

Međunarodno priznati IT kursevi