Kaznio “maricu”, dobio premještaj

Objavljeno: 24. 2. 2012

Policija u Čačku već 25 dana ne piše kazne vozačima iz solidarnosti prema kolegi Dejanu Tadiću koji je kažnjen jer je uklonio nepropisno parkiranu maricu.

MariceU pitanju je nagrađivan policijski službenik ove jedinice, koji je odlukom načelnika čačanske Policijske uprave premešten u Gornji Milanovac. Od 88 čačanskih saobraćajaca, njih 85 potpisalo je i peticiju da se Tadić vrati na svoju dužnost pošto smatraju da je kažnjen jer je izvršavajući naređenje pretpostavljenog, pokušao da ukloni policijsku maricu nepropisno parkiranu ispred zgrade PU Čačku.

“Tadić je 29. januara bio na dužnosti kada je dobio naređenje da ukloni policijsku maricu nepropisno parkiranu ispred zgrade PU Čačak. Nekoliko puta je bezuspešno molio vozača marice da pomeri vozilo, ali se on nije obazirao. Tadić je potom pozvao pauk koji, zbog težine i veličine marice, nije mogao da je ukloni,” pričaju saobraćajni policajci koji ne žele da im se pominje ime.

Načelnik saobraćajne policije zbog ovoga je zatražio dopis kako bi protiv vozača marice bila podnijeta prekršajna prijava. Već sledećeg dana Tadić je dobio rešenje kojim se iz Odeljenja saobraćajne policije u Čačku, gde je proveo 19 godina, premiješta u policiju opšte nadležnosti u Gornjem Milanovcu.

Obrazloženje da je na novo radno mijesto postavljen kako bi kao iskusan i dobar policajac doprineo smanjenju kriminaliteta u Gornjem Milanovcu, njegove kolege karakterišu kao cinično.

“Službena marica nije bila parkirana zbog intervencije, već je na mijestu na kom to nije bilo dozvoljeno stajala najmanje dva sata, “rekao je Blicu sagovornik iz policije.

U članu 62 stav 2 Zakona o bezbijednosti saobraćaja navodi se da se odredbe ovog zakona o zaustavljanju i parkiranju ne primenjuju na policijske službenike u obavljanju službene dužnosti ako bi obavezno poštovanje odredaba o zabrani zaustavljanja i parkiranja omelo uspješno obavljanje službenih dužnosti.

Izvor: B92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Novinarska praksa

Međunarodno priznati IT kursevi