Kasumović koristi naknadu za odvojeni život skoro 5 godina

Objavljeno: 29. 1. 2012

Zamjenik ministra finansija BiH u tehničkom mandatu Fuad Kasumović, koji je kandidat za tu funkciju i u narednom periodu, već duži niz godina krši zakon koristeći naknadu za odvojeni život dok ga skoro svakodnevno vozač vozi u mjesto življenja, Zenicu, saznaje Srna iz izvora bliskih Kancelariji revizije institucija BiH.

Fuad Kasumović

Izvor Srne navodi da je u preliminarnim revizorskim izvještajima evidentirano da Kasumović naknadu za odvojeni život koristi od proljeća 2007. godine.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dušanka Majkić, izjavila je Srni da se Kasumovićevo ponašanje može podijeliti na dva dijela – na onaj kada se pojavljuje u javnosti gdje je besprijekorni zaštitnik BiH i drugi – kada sebi pribavlja ličnu korist.

Prema njenim riječima, Kasumović je jedan od kadrova Stranke demokratske akcije koji su odlični zastupnici ličnih interesa i ne prezaju da u bilo kom momentu za sebe obezbijede ličnu korist.

Ona je istakla da nikada nije u cijelosti ispitano Kasumovićevo direktno učešće u neregularnom tenderu za opremanje zgrade Savjeta ministara, jer se zna da je u svemu tome imao dio kolača. Majkićeva ne očekuje da organi za provođenje zakona preduzmu akciju u Kasumovićevom slučaju.

“Postoji bezbroj mogućnosti da se uzme i zloupotrijebi javni novac na najgori nači i da pri tome niko nema odgovornost za to. Bezbroj revizorskih izvještaja pokazalo je da je javni novac ugrožen sa svih strana, da se na različite načine zloupotrebljava i da ne postoje nikakve sankcije ne samo krivične, nego i političke ili bilo kakve druge za takvo postupanje”, pojasnila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska sa potpunim pravom želi da ta oblast bude dovedena u red i da se javni novac koji se izdvaja od građana Srpske ne može trošiti na takav način i da to mora da bude sankcionisano.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi