Izgradnja Tehnološkog biznis parka

Objavljeno: 11. 3. 2012

Skupština grada Banjaluka učestvovaće sa 50.000 KM depozita na licitaciji za prodaju imovine fabrike u stečaju “Unis” u Ramićima, a za potrebe izgradnje Tehnološkog biznis parka.

Tehnoloski biznis park

Četvrta po redu licitacija za prodaju imovine fabrike “Unis – Valjaonice hladno valjane trake” zakazana je za srijedu, 14. mart. Početna cijena je 8.372.645 KM, ili trećina ukupne koja iznosi 25.117.935 KM.

Skupština grada Banjaluka je na sjednici prošle sedmice donijela zaključak kojim se zadužuje gradonačelnik Dragoljub Davidović da uputi zahtjev Vladi Republike Srpske, kao većinskom vlasniku kapitala fabrike “Unis”, kojim se traži hitno donošenje odluke o prenošenju prava svojine nad 78,09 odsto akcijskog kapitala na grad.

Konačnu odluku o kupovini imovine Skupština grada Banjaluka će donijeti poslije sprovedenog postupka javnog nadmetanja i nakon što Vlada Republike Srpske donese odluku o prenosu prava svojine na grad. Ukoliko sve bude odobreno, gradonačelnik će da obezbijedi kredit kod banaka.

Direktor Gradske razvojne agencije Nenad Račić izjavio je da je izgradnja Tehnološkog biznis parka od ogromnog značaja ne samo za Banjaluku, nego za cijelu Srpsku.

Račić je istakao da je Tehnološki biznis park kapitalni projekat, da svi razvijeni gradovi u okruženju imaju ovakvu poslovnu zonu, te da bi bilo neophodno da ga dobije i Banjaluka.

On je napomenuo da je Tehnološki biznis park neophodan radi razvoja privrede, novog zapošljavanja i otvaranja novih preduzeća, dodajući da je studijom izvodljivosti predviđeno oko 6 000 novih radnih mjesta i otvaranje oko 200 preduzeća.

Prema studiji izvodljivosti, u Tehnološkom biznis parku u sljedećih 25 godina moglo bi da se otvori 200 preduzeća.

Na lokaciji fabrike “Unis” u Ramićima dugo godina bila je smještena baza SFOR-a, kasnije EUFOR-a.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi