BiH

Vozač čija je spretnost za volanom spasila život djevojčici: Sram bilo vas koji se zovete vlastima i zakonom

Objavljeno: 31. 7. 2016 u 09:04h

Priča vozača Hitne pomoći iz Gradačca, zahvaljujući kome je spasen život djevojčici koja je pala s bicikla, izazvala je buru pozitivnih komentara na Fejsbuku.

Nakon što se pojavila na društvenim mrežama ovu priču, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, objavio je i lokalni portal gradacac.com.

“Sinoć, radim u službi hitne medicinske pomoći u Gradačcu, dežuram, čekam nesreće ili unesrećenog. Dolazi djevojčica koja je pala s bicikla. Dovezli je, a ona malo svjesna, više nije. Dežurna doktorica uzme sve u svoje ruke – ispita, pristupi povređenom djetetu, dijagnosticira i odredi da djevojčica ima porede koje treba sanirati na UKC Tuzla. Hitno utovarim djevojčicu u vozilo, a u pratnju krene i medicinska sestra.

Povezem i majku djeteta u sanitetu, na svoju odgovornost. Krećemo, ali nastaje borba na putu do Tuzle” počinje svoju priču ovaj vozač.

Golemo je to ratište, dodaje on, taj put – put smrti. Djevojčica, kaže, ima nesvjesticu, povraća i na momente se guši, gubi svijest.

“Sestra se bori, majka kao majka, duša joj se cijepa. Usplahirena, paranoična, sestra se bori oko djeteta. Dolazimo na kliniku iz Gradačca u Tuzlu za 33 minute, opšta je gužva, predajemo pacijenta, vraćamo se na rengen, pa ponovo na dječiju kliniku… Ipak, uspjeli smo dovesti curicu na vrijeme i predati je u ruke liječnika” prenosi do detalja ovaj vozač svoju priči.

Ističe da je sestra koja je išla u pratnju bila sva izmorena.

“U Srebreniku smo stali na benzinsku pumpu na automat praonu da operem auto vrelom vodom iznutra, pošto u firmi za te uslove pranja saniteta nemamo niti česmu, a kamoli vruću vodu.

Naravno, kao i mnogo puta do sada oprao sam sanitet za svoj lični novac, od plate koju mi daju, 540 KM, gore-dole. Kada smo krenuli prema Gradačcu, nazvala nas je dežurna doktorica da požurimo, jer je bilo još slučajeva za saniteta” napisao je on.

Par trenutaka kasnije, dodaje, zaustavila da je policija sa radarom. Ograničenje brzine bilo je 50km/h, a on je, kaže, vozio 83 km/h.

“Izašao sam, uzeli su mi podatke i vozačku dozvolu. Najvjerovatnije ću dobiti novčanu kaznu. E moj narode, e moja Bosno, e moji Gradačani, ni hvala onoj sestri što je održavala malu djevojčicu na životu, ni hvala meni, vozaču saniteta koji sam za 33 minute odvezao dijete na UKC.

Hvala vlasti i zakonu koji su uhvatili vozača saniteta, koji je požurio, prekoračio ograničenje s 50 km/h, na 83, da bi jednom djetetu spasao život. Sram vas bilo, vas koji se zovete vlastima i zakonom. Nemojte ovo nikada zaboraviti, moglo je ono dijete biti i vaše” ogorčen je.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/vozac-cija-je-spretnost-za-volanom-spasila-zivot-djevojcici-sram-bilo-vas-koji-se-zovete-vlastima-i-zakonom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot