BiH

Lopova odao poziv djevojci sa ukradenog telefona

Objavljeno: 31. 7. 2016 u 09:43h

Saldin Stenaklić, iz Kamenice kod Teslića, priznao je teslićkoj policiji da je izvršio seriju pljački na području opštine Teslić.

Stenaklića je odao telefonski poziv sa ukradenog mobilnog telefona iz jedne od kuća koje je opljačkao, saznaje nezvanično internet portal SrpskaCafe iz izvora bliskih istrazi.

Kada je pozvao svoju djevojku, policija ga je locirala, a on je potom, tvrdi izvor, priznao pljačke.

U Centru javne bezbednosti Doboj potvrđeno je da je uhapšen muškarac koji je od jula 2015. godine do juna 2016. godine provalio u čak pet privrednih društava, dva udruženja i pet kuća. Stenaklić je neke obijao i više puta zaredom.

Kako se saznaje, Stenaklić je zaposlen u teslićkom preduzeću DOO „Interlignum“, a upravo i ovo preduzeće je čak pet puta opljačkao. Međutim, izvor tvrdi, Stenaklić je i dalje na svom radnom mkestu!

Radnici u „Interlignumu“ kažu da nikada nisu sumnjali u Stenaklića.

“Kao radnik se ne ističe uopšte, tako da je ovo saznanje sve radnike potpuno iznenadilo. Sve čudi i to kako Stenaklić još uvijek nije dobio otkaz s obzirom da je i iz preduzeća krao”,  priča izvor portala  SrpskaCafe.

Iako je Stenaklić priznao da je pljačke izvršio sam, policija sumnja da su mu u tome pomogla braća. Naime, Stenaklić ima tri brata, ali policija nema dokaza da su oni saučesnici.

Izvor iz policije tvrdi, da se naknadno ispostavilo kako su Stenaklići ranije opljačkali svog djedu i komšije, ali slučaj niko nije prijavio policiji, tako da oni odranije nisu bili poznati teslićkoj policiji.

Pljačkao prirednike, povratnike i udruženja

Pored toga što je pet puta provalio u preduzeće „Interlignum“ u kojem je zaposlen, Stenaklić je provalio dva puta u DOO „Drvokomerc“, kao i u objekte AD „Nova Borja“ i DOO „Klječanin kompani“ gdje je najčešće obijao aparate za kafu iz kojih je uzimao novac.

“Iz navedenih objekata otuđivao je i električni alat, akumulatore za vozila, elektrokablove, stolice i fotelje” kažu u CJB Doboj.

Na meti Stenaklića uglavnom su bila preduzeća i udruženja u krugu idustrijske zone „Nova Borja“ gdje je smješteno i preduzeće u kojem je radio. Tako je iz kafe aparata u Udruženju starešina, vojnika i veterana rata „OSTAV“ 3 puta  provalio i ukrao novac, a iz rashladne vitrine krao je i piće.

Na meti Stenaklića našle su se i kuće povratnika u teslićkim mestima Slatina, Studenci i Gornja Vrućica.

”Iz pet kuća i jednog pomoćnog objekta, čiji se vlasnici nalaze na radu u inostranstvu, prijavljeni je otuđivao kućanske aparate – televizori, mikrovalna peć, i alkoholna pića. Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćeni vlasnicima”, kažu u CJB Doboj.

Policija još uvek traga za većinom stvari koje je Stenaklić ukrao, jer je mnoge od njih prodao zbog čega su sada u problemu i građani koji su od njega kupili ukradene stvari.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/lopova-odao-poziv-djevojci-sa-ukradenog-telefona/||claudebot