BiH

Nove životne pobjede Zorice Katanić iz Petrova: Završila fakultet iz bolesničke postelje

Objavljeno: 30. 7. 2016 u 12:37h

Samohrana majka Zorica Katanić iz Petrova, čija su hrabrost i optimizam u borbi sa opakom bolešću dirnuli cijeli region, uspjela je da ostvari još jedan svoj san i da postane diplomirani pravnik.

Ova četrdesetogodšnjakinja je uz podršku brojnih humanista pobijedila karcinom jajnika, koji je metastazirao i proširio se na jetru, te nastavila da dobija nove bitke.

Da se upornost isplati i da nikada ne treba gubiti nadu, pokazuju i najnoviji rezultati kontrole poslije nedavne operacije u Španiji, koji su, kako ona kaže, fenomenalni.

Majka lavovske snage tokom oporavka od operacije nije željela da joj bolest bude kočnica i da se prepusti bolesničkoj postelji, već je uzela knjige u ruke i sa velikim žarom i ljubavlju prionula na učenje. I ponovo je uspjela.

Završila je fakultet, pa sada sa ponosom može reći svima, koji su u borbi za život bili uz nju, radosnu vijest da je postala diplomirani pravnik i da će jednog dana moći da radi ono o čemu je oduvijek maštala.

A samo prije godinu ljekari su joj saopštili strašnu vijest da je oboljela od karcinoma. Uprkos nimalo optimističnim prognozama ljekara, Zorica se nije predavala. Govorila je da će pobijediti tešku bolest zarad svojih trogodišnjih blizanaca Andreja i Luke i da ih mora još grliti. Nadu u ozdravljenje prije nekoliko mjeseci pružili su joj ljekari u Španiji, gdje je i operisana.

Katanićeva je, kako kaže, taj strašni period ostavila iza sebe, te će ubuduće sve vrijeme ovog svijeta koristiti za uživanje sa sinovima, roditeljima i prijateljima, radeći posao koji voli. Prema njenim riječima, španski ljekari su oduševljeni, prije svega nalazima, potom brzinom oporavka, ali i time kako izgleda.

“Svi moji nalazi su u redu, krvna slika, tumor markeri, CT pregled. S obzirom na te nalaze, koji su i više nego dobri, ljekari su rekli da je hemoterapija nepotrebna” rekla je Katanićeva.

Dodala je da je sljedeća kontrola zakazana za tri mjeseca.

“Trenutno uživam u zagrljajima svojih sinova, koji su moja snaga i vedrina. Uz njih ja nisam bolesna” kazala je Zorica, koja je prije petnaestak dana krstila mališane u manastiru Sveti Nikola na Ozrenu.

Zahvalivši svima koji su bili uz nju, Katanićeva je rekla da će, ako ostane nešto od prikupljenog novca za njeno liječenje, to preusmjeriti na račun nekog oboljelog djeteta.

Prema riječima predsjednika nevladine organizacije “Otvorene mreže” Almira Čehajića Batka, za ozdravljenje Zorice Katanić do sada je utrošeno 40.000 evra, a samo operacija je koštala gotovo 19.000 evra.

“Najveći dio otišao je na preglede, u smislu citogenetika, dubinskog snimanja ćelija i sve ostalo što je prethodilo operaciji. Osim toga, troškovi boravka u Barseloni su ogromni i kad nije u bolnici, odnosno smještaj, avionske karte i drugo” rekao je Batko.

S obzirom na to da Katanićevu u naredne dvije godine očekuje još kontrola u Španiji, Batko nije mogao da precizira koliko će novca još trebati za njeno liječenje. Zbog toga joj je i dalje potrebna podrška dobrih ljudi.

“Posljednji nalaz su izvrsni. Oni pokazuju da Zorica nema ni na jednom dijelu nikakva metastaska žarišta” kazao je Batko, koji za Zoricu ima samo riječi hvale.

Dodao je da će idućih dana iz Španije stići specijalne vakcine za jačanje Zoričinog imunog sistema.

Priča o ovoj hrabroj ženi i njenoj životnoj bici, o kojoj je pisao “Glas Srpske”, nije ostavila ravnodušnim veliki broj humanih ljudi. Mnogi od njih su odlučili da daruju novac sa nadom da će se ovaj veliki borac za život što prije vratiti kući svojim sinovima, što se i desilo

Kontrole

S obzirom na to da Zoricu čeka još kontrola u Španiji, i dalje joj je potrebna podrška dobrih ljudi.

Svi koji žele da pomognu, novac mogu da uplate na tekući transakcioni račun SBERBANKE 567-541-50000932-45. Broj deviznog računa za uplatu pomoći je S.W.I.F.T. code. SABRBA2B IBAN BA395675415413780494 na ime Zorica (Žarko) Katanić, Kneza Lazara 12.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/nove-zivotne-pobjede-zorice-katanic-iz-petrova-zavrsila-fakultet-iz-bolesnicke-postelje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot