BiH

Više od 800 bajkera prodefilovalo ulicama Modriče

Objavljeno: 24. 7. 2016 u 14:12h

“Moto susreti-Modriča 2016” završeni su defileom više od 800 bajkera ulicama Modriče i rok koncertom.

Organizator 14. moto susreta u Modriči je Moto klub “Balkanika”, čiji je predsjednik Sanel Grabovica rekao Srni da su učestvovali bajkeri iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, zamalja u okruženju i velikog broja evropskih država.

On je istakao da su bajkeri razmijenili iskustva u organizovanju moto klubova, o bezbjednosti motociklista u saobraćaju i promociji ovog hobija, čiji je sastavni dio druženje, prijateljstvo i ljubav prema rok muzici.

“Bajkeri su humanisti koji često organizuju i učestvuju u humanitarnim akcijama u svojim gradovima i državama. Nisu žžestoki momciž kako ih mnogi smatraju”, naglasio je Grabovica.

Sinoćnji defile bajkera ulicama Modriče i akrobatska vožnja motocikla, koju je u centru opštine demonstrirao evropski i svjetski prvak Nemanja Mihajlović iz Banjaluke, privukli su pažnju nekoliko stotina stanovnika.

“Ovo je težak i skup sport, sa puno izazova i opasnosti”, rekao je Mihajlović, navodeći da je za bavljenje akrobatskom vožnjom motocikla potrebno mnogo vježbanja na bezbjednim mjestima, obavezna upotreba zaštitne opreme, poštivanje saobraćajnih propisa i, kao u svim sportovima, disciplina i fer ponašanje.

Tokom dva dana druženja u kampu formiranom u krugu bivšeg preduzeća “Remontrans” na ulazu u opštinu održana su takmičenja u brzoj i sporoj vožnji, vožnji motocikala na zadnjem točku, crtanju kruga na asfaltu, takozvanim paljenjem guma, i izvođenju egzibicija na dvotočkašima.

Bajkere su sinoć pozdravili članovi Avio-kluba iz Šamca niskim prelijetanjem iznad kampa, gdje su koncert održale rok grupe iz Brčkog “Mentalna higijena” i “Domino efekat”.

Organizaciju moto susreta podržali su opština Modriča, policijske stanice Modriče i Šamca, modrički Dom zdravlja i Turistička organizacija koja je motorijadu uvrstila u zvanični kalendar turističkih manifestacija ove opštine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/vise-od-800-bajkera-prodefilovalo-ulicama-modrice/||claudebot