BiH

Uspješne mlade Trebinjke: Porodica u kojoj se nižu desetke

Objavljeno: 22. 7. 2016 u 20:34h

Milica Kašiković je najbolji student Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, a sa 22 godine postala je industrijski inženjer za energetiku, prve generacije ovog smjera.

Miličina prosječna ocjena je 9,54, a diplomski rad na temu malih hidroelektrana odbranila je sa najvišom ocjenom. Milica, koja je fakultet upisala sa djevojačkim prezimenom Kurilić, udala se prije dvije i po godine, ali brak joj nije smetao da bude student generacije.

Interesantno je da je u porodici Kašiković još jedna “desetka” sa Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju. Oksana Kašiković, koja je udata za Miličinog djevera, među petoro je diplomiranih studenata koji su prva generacija smjera energetsko inženjerstvo, a njen diplomski rad ocjenjen je, takođe, desetkom.

“Upoznale smo se na fakultetu. Oksana je već bila udata, a pošto smo se družile upoznala sam njenog djevera, mog sadašnjeg supruga. Rodila se ljubav. To što smo postali porodica Oksanu i mene je dodatno zbližilo” objašnjava ova mlada Trebinjka.

Ona kaže da je uspjela zahvaljujući podršci porodice.

“Najvažnija je dobra organizacija i podrška najbližih. Mislim da mi je suprug najveća podrška. Uvijek je vjerovao u mene” kaže Milica, dodajući da joj je zbog administrativne procedure lakše bilo zavšiti studije sa djevojačkim prezimenom.

Milica Kašiković

Milica Kašiković

Ova ambiciozna Trebinjka kaže da je, kao i svi srednjoškolci, razmišljala o različitim fakultetima i mjestima u kojima će studirati.

“Pošto me zanimala energetika, otvaranje novog smjera na FPM u Trebinju mi je zvučalo primamljivo i nisam se pokajala što sam ostala” ističe Milica.

Priznaje da je pred ispite imala tremu, ali i da je, ponekad, poništavala devetke.

“Od početka sam imala dobar prosjek ocjena i željela samo da tako bude do kraja. Čak su mi i pojedini profesori sugerisali da ponovim ispit” dodaje ona.

Milica se nada da joj rodni grad može osigurati budućnost kakvu želi, a planira da upiše postiplomske studije. Njen san su i dalje turbine i male hidroelektrane, naročito na kanjonu Sutjeske, gdje bi se proizvodila eneregija iz obnovljivih izvora, na čemu je zasnovala diplomski rad.

Plakete

Milica Kašiković dobitnica je Plakete Univerziteta u Istočnom Sarajevu namijenjene studentima generacije.

Stipendista je Fondacije „Dr Milan Jelić“ i grada Trebinja.

Izvor: Euroblic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/uspjesne-mlade-trebinjke-porodica-u-kojoj-se-nizu-desetke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])