BiH

Upozorenje građanima BiH koji putuju u Tursku

Objavljeno: 22. 7. 2016 u 22:03h

Ministarstvo inostranih poslova BiH preporučilo je građanima BiH koji putuju u Tursku da budu oprezni.

To podrazumijeva izbjegavanje prisustva na mjestima masovnog okupljanja, dosljedno poštivanje bezbjednosnih preporuka koje daju turske vlasti i preporuka uprave turističkih resorta u kojem se nalaze.

Na internet stranici Ministarstva građanima se sugeriše da kontaktiraju svoje avio-kompanije i turističke organizacije, prije nego što krenu na putovanje da bi dobili aktuelne informacije.

Zbog novonastale situacije u Turskoj i zbog oružanog sukoba koji se vodi u Siriji, građanima BiH preporučuje da se suzdrže od putovanja i boravka u oblasti koje se nalaze unutar granice od 10 kilometara sa Sirijom.

Ista suzdržanost preporučuje se i za sve turske provincije koje graniče sa Irakom i Sirijom.

Ministarstvo inostranih poslova BiH informisano je od Ambasade BiH u Ankari da gradovi i mjesta u kojima uobičajeno gostuje najveći broj državaljana BiH nisu bili zahvaćeni nemirima, te da su aerodromi, luke i granični prelazi otvoreni i da se saobraćaj odvija nesmetano.

Ambasada navodi da servisi i službe javnog i privatnog sektora funkcionišu u neometanom kapacitetu.

U slučaju potrebe građani BiH mogu kontaktirati dežurni telefonski broj Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/upozorenje-gradanima-bih-koji-putuju-u-tursku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot