BiH

Radar dnevno ulovio 102 brza vozača u Istočnoj Hercegovini

Objavljeno: 19. 7. 2016 u 21:34h

Pripadnici Centar javne bezbjednosti (CJB) Trebinje za 16 dana kaznili su 1.643 vozača zbog prekoračenja brzine, potvrđeno je “Nezavisnim”.

CJB Trebinje je od 23. juna do 10. jula 2016. godine realizovao akciju pojačane kontrole u saobraćaju s akcentom prekoračenja dozvoljene brzine, koristeći Sistem za automatsko mjerenje prekoračenja dopuštene brzine, a akcija je realizovana u svim opštinama Istočne Hercegovine.

“U 16 dana koliko je trajala akcija, Sistem je zabilježio 1.643 prekršaja. Među najbrojnijim izdvojio se Grad Trebinje sa 705 evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine, odmah za njim je Opština Gacko sa 333 prekršaja. Najmanje prekršaja je evidentirano u Opštini Ljubinje – 39, u Opštini Berkovići evidentirano je 98 prekršaja, u Opštini Nevesinje 171 i u Opštini Bileća 297 prekršaja”, navode u CJB Trebinju.

Analiza izvršenih prekršaja pokazuje da je više od polovine ukupnog broja evidentiranih prekršaja – 1.014, evidentirano u dane vikenda.

“Ako se uzme u obzir da je Centar do sada realizovao 37 različitih akcija koje su bile usmjerene na sankcionisanje najčešćih prekršaje koji se čine u saobraćaju, podatak da je u ovoj akciji evidentirano 1.643 vozača govori da na području koje operativno pokriva Centar i dalje ima određeni broj vozača koji krše saobraćajne propise, koji ne obraćaju pažnju da li ima djece na ulici, da li svojom vožnjom ugrožavaju druge učesnike…”, kažu u CJB Trebinje.

Iz policije su napomenilu da je od juče počela nova akcija pojačane kontrole u saobraćaju koja će trajati do 12. avgusta.

S obzirom da je sezona godišnjih odmora u punom jeku vozačima se savjetuje da smanje brzinu, da ne sjedaju za volan umorni, ali i da koriste osnovna sredstva zaštite u vozilu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/radar-dnevno-ulovio-102-brza-vozaca-u-istocnoj-hercegovini/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])