BiH

Nepregledne kolone na granici sa Hrvatskom

Objavljeno: 18. 7. 2016 u 23:01h

Nepregledne kolone vozila na granici sa Hrvatskom. Za sredinu jula uobičajena slika. Na prelazu Brgat čeka se najmanje sat i po. U svako doba dana. Turisti iz Evrope, Srbije i BiH.

Ipak najviše Trebinjca i Dubrovčana koji imaju sve manje strpljenja.

“Ovo je katastrofa. Uopšte nisu organizovani. I onda se stvore kolone bez potrebe. Čekamo po dva i po sata. Evo sad sam na ovom mjestu sigurno ću čekati dva sat”, rekla je turista iz Dubrovnika.

“Imam strpljenja, ali dobrim dogovorom sve bi se moglo izbjeći. I postići jedan fin dogovor s obzirom da smo ovdje međugranični prelaz”, rekao je turista iz Trebinja.

Neki su čekanje pretvorili u uživanciju. Pjevaju, slušaju muziku, upoznaju se sa putnicima iz susjednih kola. Na mukama je starija populacija koja vrućine teško podnosi. Bez peškira oko vrata, naočara za sunce i lepeze se kažu ne kreću na put. Nije rijetko ni da okrenu kola i vrate se kući, pogotovo vikendom kad su najveće gužve.

“Dosta hladne vode i to bi trebalo biti otprilike to. Ali vrijedi kad se siđe dole je li? Pa ako ste pošli sa tim ciljem vrijedi. Mi živimo u Trebinju pa se uvijek možemo vratiti”, rekao je Peetar Kovačević.

Carinici rade svoj posao – što brže mogu. I na njih niko od putnika nema primjedbi. Problem je u uskom prelazu sa samo dvije trake kojim dnevno prođe na hiljade automobila. Za strance vrlo neobična slika. Neobična im je kažu i ljubaznost i strpljivost naših carinika.

“Carinici na ovoj granici su dosta pristupačni i otvoreni. Uputili su nas ka Trebinju, rekli nam šta da posjetimo. I sve to s osmjehom na licu. Zaista su imali strpljenja. Na Hrvatskoj granici je druga priča. Dosta su teški, hladni i nepristupačni. Ipak ni oni nam nisu pravili probleme”, rekao je fotograf iz Italije Mirko Lizela.

Rutinski pogledaju pasoše, stave štembilje i požele srećan put. Hiljadama uzavrelih glava.

Na granici ne čekaju jedino bajkeri, pa ako imate motor onda se možete zaputiti na dubrovačko primorje i tamo stižete za manje od pola sata.

Oni u kondiciji na plažu iz Trebinja odlaze biciklom. Put kažu traje najviše sat i po. A čekanja nema.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/nepregledne-kolone-na-granici-sa-hrvatskom/||claudebot