BiH

Pronađeno tijelo starice nestale prije skoro dva mjeseca

Objavljeno: 16. 7. 2016 u 17:50h

Ostaci ljudskih kostiju, pronađeni jučer na planinskom dijelu zvanom Midena pored Tomislavgrada, potiču od 89-godišnje Anice Pobrić iz Gornjeg Brišnika pored Tomislavgrada, koja se nestala 21. maja ove godine, za Fenu su potvrdili iz Tužilaštva Livanjskog kantona.

Kako je kazao dežurni tužilac, identifikacijom posmrtnih ostataka utvrđeno je da se radi o nestaloj starici iz Gornjeg Brišnika, dok će tokom dana biti obavljena obdukcija kojom će se nastojati utvrditi uzrok smrti.

Posmrtne ostatke 89-godišnje Anice Pobrić u petak predveče pronašao je vlasnik farme goveda o čemu je odmah obavijestio Policijsku stanicu u Tomislavgradu.

Nestanak starice prijavljen je 21. maja, a za njom su sljedećih dana bezuspješno tragali brojni pripadnici gorskih službi spašavanja, policajci, porodica i mještani.

Mjesto gdje su pronađeni ostaci od starice udaljeno je oko tri kilometra od mjesta njezinog zadnjeg viđenja u Gornjem Brišniku.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/pronadeno-tijelo-starice-nestale-prije-skoro-dva-mjeseca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot