BiH

Mirsad Dedić ulovio mladicu od 20 kilograma

Objavljeno: 12. 7. 2016 u 22:41h

Ribolovcu Mirsadu Dediću iz Sanskog Mosta pošlo je za rukom da upeca kapitalnu mladicu tešku više od 20 kilograma, a izmjerena dužina ovog riječnog kolosa je 125 centimetara.

Dedić kaže da je ribu ulovio na lokalitetu Krečana, na rijeci Sani, koji je udaljen desetak kilometara od Sanskog Mosta.

Dodaje da je borba s trofejnom mladicom trajala pola sata, te da ju je na obalu uspio izvući uz pomoć prijatelja.

“Mladica je riba koja se najčešće lovi zimi i jako ju je teško upecati ljeti. Ipak, uspio sam ju upecati. Bila je tako snažna da sam u jednom trenutku pomislio kako će mi pući štap”, kaže ovaj vrsni ribolovac.

Dodaje da je za svakog ribara ulovljena mladica jedan od najznačajnijih trofeja, s obzirom na to da je ova slatkovodna grabljivica prozvana i kraljicom riba.

Mladica je riba koja može da naraste do 40 pa čak i 50 kilograma, ali srednja lovna težina iznosi od pet do 12 kilograma. Naseljava rijeke koje imaju brzu i čistu vodu, a hrani se manjim ribama i rakovima.

izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/mirsad-dedic-ulovio-mladicu-od-20-kilograma/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot