BiH

Neizvjesno poskupljenje struje u Brčkom

Objavljeno: 30. 6. 2016 u 20:55h

U distriktu Brčko još je neizvjesno da li će doći do povećanja cijene električne energije i tako će biti dok se ne izjasni regulatorna komisija za električnu energiju na nivou BiH, izjavio je danas zamjenik direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Majazudin Vehabović.

Vehabović je naveo da Skupština distrikta zvanično nije dostavila nikakav dopis “Komunalnom Brčko” koji se odnosi na jučerašnji zaključak kojim je ovom preduzeću naloženo da povuče zahtjev za poskupljenje struje upućen regulatornoj komisiji .

On je dodao da iz parlamenta distrikta nisu dobili zvaničan dopis da, ako struja poskupi od 1. jula, razliku u cijeni od 2,7 miliona KM preduzeće subvenioniše iz vlastitih sredstava neraspoređene dobiti.

“Ne znam zašto bismo sada povlačili svoj zahtjev upućen regulatornoj komisiji. Ona će postupiti u skladu sa zakonskim odredbama. To je institucija koja ne može dozvoliti da bilo koja elektrodistribucija ili elektroprenos posluje negativno”, napomenuo je Vehabović.

Prema njegovim riječima, još se distriktu Brčko isporučuje električna energija po ubjedljivo najnižoj izlaznoj cijeni ovog energenta u cijeloj BiH.

On tvrdi da ni narednih mjeseci neće biti problema u vezi sa snabdijevanjem distrikta Brčko električnom energijom.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/neizvjesno-poskupljenje-struje-u-brckom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])