BiH

Uhapšen šef u UIO BiH

Objavljeno: 11. 6. 2016 u 13:57h

Kulenović je osumnjičen da je, zloupotrijebivši svoj položaj, počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Kulenović osumnjičen da je od lica, koje je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreskog duga.

Kulenović će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Ovom akcijom direktno je koordinisao glavni tužilac Tužilaštva BiH, a realizovana je odlična saradnja između glavnih tužilaca Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, kao i policijskih agencija.

Iz Tužilaštva BiH ističu da ova aktivnost još jednom pokazuje da ova pravosudna institucija ima nulti stepen tolerancije prema korupciji i pozivaju građane da prijavljuju koruptivna ponašanja i krivična djela korupcije.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih oblika korupcije, a naročito u slučajevima u kojima je riječ o koruptivnom ponašanju nosilaca visokih funkcija u institucijama, te je sa partnerskim agencijama sprovelo istragu i realizovalo Kulenovićevo hapšenje.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH saopštila je da stoji na raspolaganju svim pravosudnim institucijama za bilo kakve dodatne informacije iz nadležnosti UIO koje može pružiti u slučaju današnjeg hapšenja šefa Grupe za prinudnu naplatu u Regionalnom centru Uprave u Banjaluci Nedima Kulenovića.

Iz UIO napominju da će predstavnici Uprave, čim se upoznaju o svim detaljima u ovom predmetu, pokrenuti neophodne aktivnosti u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijaloj odgovornosti zaposlenih u Upravi.

“Ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da UIO BiH u potpunosti podržava rad Tužilaštva BiH i ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kada je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne službe.

Napominje se da je UIO BiH, s ciljem borbe protiv korupcije, u svakom saopštenju upućenom javnosti uvijek pozivala građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UIO.

“Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se on može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/uhapsen-sef-u-uio-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot