BiH

Prijedor: “Dual radar” ulovio 585 brza vozača

Objavljeno: 26. 5. 2016 u 12:13h

Za šest dana „Dual“ radarom zabilježeno 585 prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, saopšteno je iz CJB Prijedor. Na području Centra od 20. do 25. maja, vršena je kontrola učesnika u saoraćaju, automatskim mjerenjem dopuštene brzine, pomoću radarskog sistema „Dual“.

“U navedenom periodu radarski sistem evidentirao je 10.411 prolazaka vozila. Ukupno je evidentirano 585 prekoračenja brzine kretanja od čega 63 za zaštitnu mjeru – zabranu upravljanja motornim vozilom”, naveli su u CJB Prijedor.

Kontrola brzine kretanja vršena je na onim putnim pravcima gdje se prema statističkim pokazateljima najčešće događaju saobraćajne nezgode sa teškim i smrtnim posljedicama, a gdje je brzina u uzročno posledičnoj vezi sa istim.

Radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/prijedor-dual-radar-ulovio-585-brza-vozaca/||claudebot