BiH

Velux slavi 75 rođendan širom svijeta

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 15:45h

Prije 75 godina danski inžinjer Villum Kann Rasmussen je imao ideju koja bi unijela revoluciju u način na koji ljudi žive. Danas uzimamo zdravo za gotovo život u prostorima pod kosim krovovima, ali prije 1941. godine ovi prostori su bili gotovo nenastanjivi zbog nedostatka dnevnog svjetla i svježeg zraka. Villum Kann Rasmussen je dizajnirao prvi efektivan kosi krovni prozor koji se otvara, i od tada VELUX je izrastao u kompaniju sa prisustvom u 40 zemalja i oko 9500 zaposlenih.

Ime VELUX nastalo je od riječi “ventilacija” (eng. ventilation) – VE i “svjetlost” (lat. Lux) – LUX, dva vitalna elementa za život u svakoj udobnoj građevini. Prvi krovni prozor razvijen 1941. godine i dalje čini osnovu za današnje VELUX proizvode, a ideja: “Unosi svjetlost u život” i dalje je pokretač kompanije kao što je to zadnjih 75. godina Villum Kann Rasmussen je sebe definisao kao “inžinjera dnevne svjetlosti”.

Kompanija koja ulaže u inovacije

VELUX Grupacija je možda 75. godina stara, ali je ostala moderna, dinamična kompanija koja prihvaća promjene i mnogo ulaže u inovacije. Nova generacija VELUX krovnih prozora je postavila nove standarde u energetskom balansu prozora. Zapravo, u 2015. godini VELUX Grupacija je ostvarila najbolje ikad finansijske rezultate.

“Mi vidimo veliku potrebu za energetski efikasnim i zdravim stambenim objektima, a vlasnici stambenih objekata zahtjevaju proizvode visokog kvaliteta po povoljnim cijenama. Naš uspijeh tokom 75. godina je uveliko vezan za naš focus na kvalitetu, inovacijama i podršci kupcima”, izjavila je direktorica VELUX BiH d.o.o. Sanela Salihbegović.

Proizvodi korisni za društvo dio su formule za poslovanje

Angažman u društvu je duboko ukorjenjen u VELUX DNK. Prije 50. godina osnivač kompanije definisao je ciljeve kompanije (eng. Model Company Objective). U suštini, to znači da je glavni cilj VELUX grupacije stvaranje vrijednosti za društvo, kupce, dobavljače i zaposlene, ponašajući se kao uzorna kompanija u svim oblastima

VELUX grupacija je u vlasništvu VELUX fondacija i većinu dobiti donira u istraživačke, ekološke i kulturne svrhe. U 2015. godini fondacija je napravila 545 donacija ukupne vrijednosti preko 111 miliona eura.

Proslava godišnjice
75. godišnjica će biti označavana kroz razne aktivnosti tokom 2016. godine slaveći ideju unošenja svjetlosti i svježeg zraka u živote ljudi.   Veliko slavlje unutar VELUX Grupacije održano je 1. aprila 2016. godine.

O VELUX Grupaciji

U 75. godina svog postojanja, VELUX grupacija je kreirala bolje životne uslove za ljude širom svijeta unoseći svjetlost i svjež zrak kroz krovne prozore. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore, unutrašnje roletne za dekoraciju i zaštitu od svjetlosti, vanjske roletne i tende za zaštitu od toplote, instalaciona rješenja i inteligentne kućne kontrolne sisteme. Ovi proizvodi pomažu da se osigura zdrava i održiva unutrašnja klima za rad i učenje, za igru i uživanje. Mi radimo na globalnom nivou sa prodajom i proizvodnjom u više od 40 zemalja i oko 9500 zaposlenih širom svijeta. VELUX Grupacija je u vlasništvu VKR Holdinga A/S koji je u cjelini u vlasništvu fondacija I porodice osnivača.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/velux-slavi-75-rodendan-sirom-svijeta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])