BiH

Gužve na granicama BiH

Objavljeno: 2. 5. 2016 u 18:05h

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Donja Golubinja, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Na ostalim putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozačima se skreće pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz te im je upućen apel da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na GP Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se oko sat i 30 minuta. Na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina na izlazu se čeka oko 30 minuta. Na GP Doljani pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, a zadržavanja su oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, do sutra, 3. maja. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

„Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most“, istakli su iz BIHAMK-a.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/guzve-na-granicama-bih/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot