BiH

Najbolji Vaskršnji filmovi

Objavljeno: 1. 5. 2016 u 12:05h

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život- vaskrsenje.

Ovaj dan provedite u porodičnom okruženju, a za idealno nedjeljno popodne mi vam donosimo nekoliko najboljih Vaskršnjih filmova.

Isus Hrist Superstar

Film se temelji na mjuziklu Andrewa Lloyda Webbwera i Tima Ricea. Film obrađuje poslijednje dane života Isusa Hrista i njegove sukobe sa Judom.

Biblija: Isus

Ovaj film govori o životu, djelu i smrti Isusa Hrista, onakvog kakvog ga poznajemo prema Bibliji. Snimljen je davne 1999. godine.

Isus iz Nazareta

Ovo je mini serija, koja ulazi u kategoriju najboljih Uskršnjih filmova, jer ju svi smatraju jednom od najboljih priča o ovoj tematici. Italijanski redatelj Franco Zaffirelli, stvorio je ovo djelo, puno dramatičnih trenutaka Isusovog života.

Najveća priča ikad ispričana

Film je snimljen 1965. godine u Sad-u. Epska rekreacija života Isusa iz Nazareta od rođenja i učenja , pa preko raspreća do uskrsnuća. Svi bitni događaji urađeni su sa velikom dozom detalja, tako da film traje 260 minuta. Film je naišao na različite ocjene i komentare.

Poslijednje Hristovo iskušenje

Najkontroverzniji film o Isusu Hristu. Temelji se na istoimenom romanu i preporučuje se gledaocima otvorenog uma.

Pasja

Američko film iz 2004.godine koji je režirao Mel Gipson. Bio je nominovan za tri Oskara i pohvaljen od strane kritičara, ali je izazvao brojne kontroverze širom svijeta. Film govori no poslijednja 24 sata života Isusa Hrista i njegovom stradanju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/najbolji-vaskrsnji-filmovi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot