BiH

Hopovcu dvije godine zatvora jer je pretukao i opljačkao Eminu Čaušević

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 11:33h

Rasim Hopovac (19) iz Prijedora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je zajedno sa Admirom Brdarom (21) pretukao i opljačkao Eminu Čaušević (63) u njenoj kući u Tukovima kod Prijedora.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Hopovac zaključio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka. Postupak protiv  Brdara je odvojen i njemu će uskoro početi suđenje.

Prema presudi, Brdar i Hopovac su nesrećnu ženu pretukli i opljačkali 6. januara prošle godine kada su od nje oteli 500 švedskih kruna i 50 maraka. Navodi se da su oni tog dana oko 19.20 časova pješice došli do kuće Čauševićeve u namjeri da je opljačkaju. Brdar je virio kroz  prozor kako bi se uvjerio da je žena sama u kući.

Potom je pokucao na vrata i lažno se predstavio kao njen komšija Asmir Kadirić. Ona je otvorila ne sluteći da će biti napadnuta. Brdar je iskoristio njenu nesmotrenost i kada je otključala, on je naglo gurnuo vrata i vazom koju je našao ispred kuće udario Čauševićevu u glavu. Od siline udarca ona je pala u hodnik. Pokušala je da ustane, ali je Brdar opet udario više puta u grudi i glavu ne dozvoljavajući joj da ustane. Hopovac je za to vrijeme ušao u kuću i započeo premetačinu.

Pronašao je u njenoj  torbici 500 švedskih kruna i 50 maraka i uzeo ih. Dok je Hopovac krao novac, Brdar je vezao žrtvi ruke i strgao joj ogrlicu s vrata te skinuo dva prstena s ruku. Nakon toga oba razbojnika su pobjegla ostavivši povrijeđenu i svezanu Eminu Čaušević da leži u hodniku. Razbojnici su tokom bijega u rijeku Sanu bacili odjeću koju su koristili kao i dvije gas-maske. Žena je nakon nekog vremena uspjela da se oslobodi i pozove komšinicu Mejru Kadirić. Ona je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Izvor: Glas Srpske

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/hopovcu-dvije-godine-zatvora-jer-je-pretukao-i-opljackao-eminu-causevic/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])