BiH

Danas toplije, a sutra…

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 12:04h

U BiH će danas biti toplije nego prethodnih dana, sa sunčanim periodima i dnevnom temperaturom od 14 do 19 stepeni Celzijusovih. Sutra ipak kiša.

Jutro hladnije i pretežno oblačno, sa čestom pojavom magle, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Prijepodne doći će do postepenog razvedravanja, a u pojedinim predjelima i tokom dana će se zadržati magla i svježije vrijeme.

Oblaci će samo ponegdje, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima, donijeti kratkotrajne pljuskove. Vjetar slab istočni, krajem dana jugoistočni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini će danas biti umjereno oblačno.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica i Istočni Drvar dva, Gacko tri, Čemerno i Han Pijesak četiri, Mrakovica pet, Srbac, Novi Grad, Nevesinje i Kalinovik šest, Banjaluka, Doboj, Krupa na Uni, Mrkonjić Grad i Sokolac sedam, Sarajevo, Tuzla i Prijedor osam, Bijeljina, Bileća, Srebrenica, Višegrad i Zvornik devet, Rudo i Foča 10, Trebinje 12, Mostar 13 stepeni Celzijusovih.

Vremenska prognoza za Prvi maj neće obradovati one koji su Praznik rada planirali provesti na izletištima. Naime, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Federeacije BiH u nedjelju, 1. maja u većem dijelu BiH očekuje se oblačno vrijeme s kišom.

U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine bi trebale zahvatiti jugozapadna i zapadna područja Bosne, a ponegdje i sjever Hercegovine. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine su moguće u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura kretaće se od četiri do osam stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 9 do 13, dok će se dnevne kretati od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19.

Oblačno vrijeme s kišom preovladavaće i u ponedjeljak, 2. maja, a poslije podne u Bosni očekuju se i pljuskovi s grmljavinom. Jutaranja temperatura kretaće se od četiri do 13, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme, oblačno sa kišom očekuje se u utorak i srijedu, a temperature bi trebale biti u rasponu od četiri u jutarnjim satima do maksimalnih 18 stepeni Celzijusa u popodnevnim. Razlika je jedino u tome što se 3. maja kiša očekuje u većem dijelu BiH, a 4. maja bi intenzitet padavina trebao opasti.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/danas-toplije-a-sutra/||claudebot