BiH

Trijumf šahistkinje Maše Maksimović u Potočanima

Objavljeno: 7. 3. 2016 u 20:45h

Maša Maksimović, član Škole šaha “Skakač” iz Banjaluke, pobjednik je 36. osmomartovskog turnira, održanog 6. marta u Potočanima.

Ona je, u konkurenciji 16 šahistkinja, sakupila 6½ poena iz 7 partija, poen i po više u odnosu na najbliže pratioce!

masa_maksimovic

Njen trijumf je donekle zasjenila odluka petostruke šampionke Sare Jaćimović da, nezadovoljna odlukom sudije upravo u duelu s Mašom, napusti turnir poslije trećeg kola.

Druga nagrada pripala je, zahvaljujući boljim dodatnim kriterijumima, Vladanki Tomić iz ŠK Mladost iz Teslića, a novčano su nagrađene još Nada Marušić (POŠK), Milanka Tomić (Mladost Teslić) i Tijana Babić (ŠŠ Skakač).

Goste je tokom otvaranja pozdravio Miroslav Popadić, predsjednik Potočanskog ŠK, a turnir je u prostorijama OŠ “Miloš Crnjanski” otvorio Perica Đurić, predsjednik Savjeta MZ Potočani.

Pored 5 nagrada za prvoplasirane, uručene su i specijalne nagrade za najiskusniju (Jovanka Stojčević) i najmlađu šahistkinju (Maša i Milana Babić). Svim takmičarkama po ružu je uručio Miroslav Popadić.

Šahistkinje su, tradicionalno, imale po 15 minuta za razmišljanje po partiji.

Sudio je Momčilo Soprenić, dok je za kompjutersko parovanje bio zadužen Branko Tomić.

Turnir je održan u okviru obilježavanja Dana opštine Prnjavor i pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Prnjavor.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/trijumf-sahistkinje-mase-maksimovic-u-potocanima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot