BiH

Građani BiH da bi otišli u Njemačku falsifikuju sertifikate o znanju njemačkog jezika

Objavljeno: 11. 2. 2016 u 18:53h

Ambasada NJemačke u BiH upozorila je podnosioce zahtjeva za vizu koji prilažu falsifikovane sertifikate Gete instituta o dovoljnom znanju njemačkog jezika, da je riječ o krivičnom djelu koje će biti procesuirano.

“Korišćenje falsifikovanih dokumenata je protivzakonito i biće krivično procesuirano. Gete institut krivično tereti, u okviru sudskih organa BiH, svaku osobu koja priloži falsifikat diplome ovog instituta” saopšteno je iz Ambasade Njemačke.

U saopštenju se ističe da svi koji prilože falsifikovan sertifikat imaju zabranu polaganja ispita u Gete institutu u trajanju od jedne godine, a Ambasada im odbija zahtjeve za vizu i uvodi dužu zabranu ulaska u Njemačku.

Iz Ambasade naglašavaju da njeni zaposleni redovno zavrašavaju obuke da bi mogli prepoznati falsifikate.

“Dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uslov za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj. Dakle, ispit se može polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog kursa za ispit. Svi zainteresovani se mogu obratiti Gete institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih sertifikata” napominju iz njemačke Ambasade.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/gradani-bih-da-bi-otisli-u-njemacku-falsifikuju-sertifikate-o-znanju-njemackog-jezika/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot