BiH

Gužva na graničnim prelazima: Na izlaz iz BiH se čeka do tri sata

Objavljeno: 9. 1. 2016 u 14:01h

Pojačan promet vozila zabilježen na izlazu Bosne i Hercegovine i to na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje, Bosanski Šamac i Gradina, uzrokovao je zadržavanja između jednog i tri sata, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a dodaju kako se saobraćaj na većini puteva u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu.

Vozače su pozvali na oprez zbog mogućih mjestimičnih odrona zemlje ili kamenja, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Iz BIHAMK-a su podsjetili da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj za ove kategorije vozila preusmjeren je kroz grad.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/guzva-na-granicnim-prelazima-na-izlaz-iz-bih-se-ceka-do-tri-sata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot