BiH

Oprez zbog magle, bez dužih zadržavanja na granicama

Objavljeno: 13. 10. 2015 u 08:33h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni, a vidljivost je smanjena zbog magle u jutarnjim časovima.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva”, nastavljeni su radovi na miniranju terena, zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja u dva termina, od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje obilaznice u mjestu Bočac na ovoj magistalnoj dionici saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Do 5. novembra biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica BiH-Hrvatska /Novi Grad/-Novi Grad 1 zbog izvođenja neophodnih radova, a saobraćaj će se od 7.00 do 18.00 časova, na mjestu radova, odvijati jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u naselju Zeleni Vir, danas će se zbog izvođenja radova na instalaciji stacionarnog radara za kontrolu brzine vozila saobraćaj odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom u trajanju od četiri časa.

Od 7.00 do 18.00 časova jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog produženih radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta u blizini graničnog prelaza Rača zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor /naseobina Lišnja/ i u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu “Klakar Donji dva”, zbog deminiranja terena od 8.30 do 15.00 časova na snazi je privremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na pomenutom magistralnom putu u naselju Liješće, lokalitet Šikare, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova na snazi će biti povremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminiranja terena na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak-Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Orašje, u mjestu Cerik, od 8.00 do 16.00 časova biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Putnikovo Brdo, područje Doboja, biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva-Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta biće aktivirane u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/oprez-zbog-magle-bez-duzih-zadrzavanja-na-granicama/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot