BiH

Prvo Veče njemačke kulture u Derventi

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 16:41h

Glossa – centar za njemački jezik u saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke 10.10.2015. u velikoj sali Centra za kulturu u Derventi organizuje Veče njemačke kulture. To je ujedno i prvi put da se za građane Dervente i okoline organizuje događaj ove vrste, koji će omogućiti upoznavanje sa bogatom kulturom njemačkog govornog područja.

Manifestacija Veče njemačke kulture, po uzoru na već prethodno održane dvije u Prijedoru i Tesliću, prikazuje bogat kulturni program koji obuhvata pozorište, instrumentalne i vokalne muzičke nastupe, književnost i film. S obzirom da je cilj ovog kulturnog programa pored ostaloga i izgradnja kulturnih mostova, nastupanje je omogućeno i lokalnom kulturno-umjetničkom društvu, kako bi se predstavila kultura i tradicija naših prostora.

Kulturnom programu će prethoditi metodička radionica za nastavnike osnovnih i srednjih škola koja će pružiti uvid u mogućnosti upotrebe filmskog materijala u nastavi. Učešće na radionici je besplatno za sve nastavnike koji se prijave do 9.10.2015. na www.glossa.ba.

Prvo „Veče njemačke kulture“ se održava u subotu 10.10.2015. u Centru za kulturu Derventa (Trg Oslobođenja) sa početkom u 18 časova. Partneri manifestacije su Opština Derventa i Centar za kulturu Derventa te Goethe-Institut Bosne i Hercegovine.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/prvo-vece-njemacke-kulture-u-derventi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot