BiH

Vlada Češke osigurala stipendije za 11 studenata iz BiH

Objavljeno: 27. 8. 2015 u 20:49h

Neformalni susret nove generacije stipendista, koji ove školske godine odlaze na studije u Republiku Češku, održan je danas u rezidenciji Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini.

U školskoj 2015./16. godini je za dodiplomske i magistarske programe Vlada Republike Češke osigurala stipendiju za jedanaest studenata, koji će studirati na programima ekonomije, medicine, politologije, arheologije i elektrotehnike.

Stipendije su za pune programe, gdje je studentima osigurano jednogodišnje učenje češkog jezika i stipendija tokom cijelog dodiplomskog, magistarskog ili doktorskog studija.

Godišnje Republika Češka ulaže u studiranje studenata iz BiH više od 1.500.000 KM za više od 100 studenata, koji već studiraju na nekom od programa, a ovaj iznos se svake godine povećava, saopćeno je iz Češke ambasade u Sarajevu.

Današnjem sastanku su prisustvovali i studenti prošlih generacija, koji su prenijeli svoja iskustva i utiske mlađim kolegama.

Novi krug prijava za školsku godinu 2016./2017. je već otvoren i sve informacije su dostupne na stranicama Ambasade Republike Češke u Sarajevu.

Izvor: Fokus.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/vlada-ceske-osigurala-stipendije-za-11-studenata-iz-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])