BiH

U Jajcu danas 2. Međunarodni skokovi sa vodopada

Objavljeno: 1. 8. 2015 u 12:01h

Više od 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovenije i Srbije takmičiće se danas u skokovima sa vodopada u Jajcu, piše bh. novinska agencija Patria.

Biće izvedeno 50 skokova, od čega deset revijalnih, a pehare će dobiti najbolja tri skakača, najbolji skakač revijalnog skoka i jedan prelazni pehar koji će naredne godine dobiti svog novog vlasnika.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.
Program manifestacije skokova sa vodopada u Jajcu počinje u 12 sati promocijeom knjige “Sportski vremeplov” sportskog novinara Muhameda Bikića, a promotori su legenda mostarskih skokova Emir Balić i Vlatko Glavaš.

Skokovi će biti izvedeni od 16 sati.

U skokovima sa vodopada takmičiće se i najbolji skakač KosovaFlorid Gashi, on je ovogodišnji pobjednik Skokova sa Švanjskog mosta u Đakovici. Mladi Florid Gashi dolazi u Jajce u pratnji svog trenera Avdyla Osmanija.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne, prenosi NAP.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/u-jajcu-danas-2-medunarodni-skokovi-sa-vodopada/||claudebot