BiH

Ne gasite grijanje, ljeto se vraća tek sledeće sedmice

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 10:36h

U BiH bi se prema dugoročnoj prognozi ljeto trebalo vratititi već početkom avgusta, a već sredinom sedmice i temperature bi ponovi trebale prijeći ljetnjih 30 stepeni.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Registrovana je grmljavina u zapadnim i centralnim područjima. Na jugu i istoku Hercegovine je pretežno sunčano.

Temperature vazduha u 08.00 sati: Bihać, Drvar 13 stepeni, Bjelašnica, Kupres i Sanski Most 14, Jajce i Prijedor 15, Banjaluka, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 16, Gradačac 17, Boboj, Tuzla i Zenica 18, Sarajevo 20, Goražde 22, Mostar i Trebinje 25 i Neum 28.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 2 h pa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu Hercegovine od 28 do 33 stepena.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/ne-gasite-grijanje-ljeto-se-vraca-tek-sledece-sedmice/||claudebot