BiH

Mokri i mjestimično klizavi kolovozi

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 10:13h

Zbog kiše koja pada uglavnom u zapadnim krajevima u Republike Srpske jutros se vozi po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od 12.00 časova sutra do 20.00 časova u nedjelju na snazi će biti obustava saobraćaja na putu za Priječane, dio od Zavoda za fizikalnu medicinu “Zotović” ka Lovačkom baru /Priječanima/ u dužini od 600 metara, zbog asfaltiranja.

Na magistralnom putu Modriča – Šešlije u toku su radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu Dobor kule u Modriči. Saobraća se naizmjenično u zoni radova od 7.30 do 17.30 časova.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina – Ugljevik i regionalnom Stari Ugljevik – Glavičice u Ugljeviku, saobraćaće se usporeno, uz povremene obustave do završetka radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš/. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se i na dionici entitetska granica /Otoka/ – Novi Grad 1, od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici granica Republike Srpske Rača – Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice 1 – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor i na dionici Klašnice1 – Prnjavor /naseobina Lišnja/, od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Prud – Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će se saobraćaj u narednim danima preusmjeravati alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, na magistralnom putu Brodsko Polje – entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu” Klakar Donji 2”, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor – Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća nesmetano, bez posebnih ograničenja. Zbog kiše koja pada u zapadnim krajevima neophodna je oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Velika Kladuša – Bihać, u mjestu Donji Purići, zbog deminiranja terena, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad – Tarčin i Sarajevo sjever – Butile, u toku su radovi na redovnom održavanju, pa je neophodna oprezna vožnja.

Na Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja kraća.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/mokri-i-mjestimicno-klizavi-kolovozi/||claudebot