BiH

Oštetili Bobar banku za deset miliona KM

Objavljeno: 30. 7. 2015 u 19:22h

Četiri odgovorna lica u Bobar banci, protiv kojih je MUP Republike Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH, oštetili su ovo akcionarsko društvo za deset miliona maraka.

Riječ je o Draganu Radumilu /56/, koji je bio direktor u periodu od 2005. do 2010. godine, Petru Cacanoviću /60/, koji je ovu funkciju vršio od 2010. do 2014. godine, te Milevi Janković /53/ i Radmili Telebak /60/.

Pripadnici Jedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske podnijeli su 28. jula izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su ova lica počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Navodi se da su Radumilo i Cacanović pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G. i za isti iznos oštetili akcionarsko društvo.

Oni su preuzimali zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od Jankovićeve i Telebakove, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju licima koje oni odrede, što su one činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama.

Jankovićeva i Telebakova su po prethodnom dogovoru sa Cacanovićem i Radumilom sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione dijelove akcionarskog društva s namjerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava.

MUP Republike Srpske podnio je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv četiri odgovorna lica u akcionarskom društvu sa sjedištem u Bijeljini zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/ostetili-bobar-banku-za-deset-miliona-km/||claudebot