BiH

Krstić i Nastić stigli u Igokeu

Objavljeno: 30. 7. 2015 u 13:34h

Uprava Košarkaškog kluba Igokea u istom danu angažovala je dva igrača, a riječ je o Nemanji Krstiću i Stefanu Nastiću.

Krstić (23) je nekadašnji reprezentativac Srbije i potpisao je ugovor na godinu, a može da igra na poziciji beka šutera ili niskog krila. U redove šampiona BiH dolazi iz Mega Leksa, za koji je igrao tokom posljednje tri sezone. Ranije je nosio dres Hemofarma, a bio je član srpske selekcije na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji, na kojem su “orlovi” zauzeli sedmo mjesto i tako se kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo na kojem su iduće godine stigli do srebra. Bio je član i mladih selekcija Srbije i osvojio je srebra na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina i prvenstvu Evrope do 18 godina, dok je sa EP za košarkaše do 16 godina donio bronzano odličje.

S druge strane Nastić (23) je potpisao ugovor na dvije godine. Visok je 211 centimetara, igra na poziciji centra i posljednjih pet godina nastupao je za koledž Stenford u SAD. Tokom ljeta nastupio za San Antonio i Golden Stejt u okviru Ljetne NBA lige, ali nije uspio da se izbori za ugovor. Osvojio je srebrnu medalju sa Srbijom na Mediteranskim igrama 2013. godine u Mersinu.

“Doveli smo perspektivnog igrača koji poslije odlične karijere na Stenford koledžu ovog puta nije uspio da osigura NBA angažman, ali se nada da bi Igokea mogla da bude jedna usputna stanica za njegov odlazak u najjaču ligu svijeta. Na tom putu mu ostaje da vrijedno radi i dokaže potencijal koji posjeduje” izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Trener i pripreme

Igokea je produžila saradnju sa trenerom Željkom Lukajićem na još dvije sezone, a on bi u Laktaše trebalo da stigne 1. avgusta, dok će sredinom idućeg mjeseca krenuti pripreme ekipe. Osim Krstića, ugovore za sada imaju Đorđe Milošević i Miloš Dimić, dok su klub zvanično napustili Aleksandar Radukić i Draško Knežević, koji su otišli u Mladost iz Mrkonjić Grada, a Dušan Katnić je pojačao Krku. Lukajićevi pomoćnici trenutno rade sa igračima koji su stigli na probu, a posljednji među njima je prošlosezonski član Leotara Dejan Šakotić. Takmičenje u novoj sezoni regionalne lige košarkaši Igokee započeće protiv Cedevite u Zagrebu, 1. ili 2. oktobra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/krstic-i-nastic-stigli-u-igokeu/||claudebot