BiH

Sarajevo: Kamionom usmrtio staricu

Objavljeno: 29. 7. 2015 u 08:46h

Vozač Amir Melak (41) iz Vareša uhapšen je u Sarajevu nakon što je na raskrsnici ulica Safeta Zajke i Numan-paše Čuprilića u opštini Novi Grad kamionom udario staricu Rašidu Podžić (83) iz Zenice, koja je poslije nekoliko časova preminula.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 27. jula, u večernjim časovima, a starica je podlegla povredama oko 20.30 časova na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Kako nezvanično saznajemo, kamion “mercedes” išao je nešto većom brzinom nego što je propisano u tom dijelu grada i udario staricu koja je pokušala da pređe na drugu stranu ulice.

– Ne znam kako vozač nije vidio staricu na putu. Vjerovatno je išao brže i nije obraćao pažnju, a žena je starija, tako da ni ona nije gledala. Kako god, još jedan život je izgubljen na ulicama Sarajeva – rekao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime.

On je dodao da je žena nakon nesreće davala znake života i da je kolima hitne pomoći brzo odvezena u bolnicu.

“Čuo sam iste večeri da je starica preminula. S obzirom na njene godine, udarac kamiona bio je koban za nju” rekao je isti izvor.

Prema pričama Sarajlija, kamiondžije u Sarajevu često voze mimo propisa i ne obraćaju mnogo pažnje na pješake.

“Ima puteva koji nemaju trotoara i njima se takođe kreću pješaci, ali vozači teških kamiona mnogo ne mare za to nego projure kao brzi voz” kazala je Sarajka koja je željela da ostane anonimna.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekli su da je policija poslije obavljenog uviđaja nastavila dalji rad na utvrđivanja uzroka ove nesreće.

“Policija je po nalogu dežurnog okružnog tužioca u Sarajevu nakon nesreće uhapsila vozača kamiona zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja” kazali su u MUP-u Kantona Sarajevo i dodali da je pomenuti vozač zadržan na daljem saslušanju.

Tuzla

Vozač iz Tuzle povrijeđen je nakon što se kamionom kojim je prevozio šljaku prevrnuo u blizini Termoelektrane u Tuzli.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzle rekli su da je vozač zbrinut u tuzlanskoj bolnici.

Uzrok prevrtanja ovog vozila još nije poznat.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/sarajevo-kamionom-usmrtio-staricu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])