BiH

Najtopliji jul završava pljuskovima

Objavljeno: 29. 7. 2015 u 20:14h

Najtopliji jul u Bosni i Hercegovini od kada postoje mjerenja, u odnosu na srednju temperaturu, završiće se zahlađenjem, pljuskovima i vjetrom, što će se najprije osjetiti na zdravlju stanovništva, podaci su dva hidrometeorološka zavoda u BiH.

“U drugom dijelu dana (četvrtak) moguće su reakcije na vrijeme, u vidu malaksalosti, nervoze i dekoncentracije, a u noći su mogući problemi sa snom, s obzirom na to da će zbog padavina biti izražen osjet sparine”, upozorenje je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

I dok su tokom mjeseca zabilježene ekstremno visoke temperature iznad 41 stepen i tropske noći sa iznad 20 stepeni Celzijusovih, do kraja jula prognozirane najviše dnevne temperature kretaće se oko 33 stepena i jutarnje od 11 stepeni.

Hronični bolesnici, kako su upozorili biometeorolozi, ne treba da pretjeruju s aktivnostima, a vrijednosti UV indeksa u Hercegovini, gdje će i dalje biti toplo, biće visoke.

“Važno je da se pacijenti pridržavaju savjeta ljekara, posebno hronični bolesnici. Takođe, i dalje je poželjno uzimanje dosta negazirane tečnosti i pravilna ishrana, sa više manjih i lakših obroka”, rečeno je “Nezavisnim” u banjalučkoj Hitnoj pomoći.

Juče je najtopliji grad bio Stolac, sa izmjerenih 34 stepena u 11 sati, te Mostar i Trebinje sa stepenom niže. U drugim dijelovima BiH nisu zabilježeni rekordi u temperaturama, a najtopliji su i dalje Banjaluka, Livno i Sokolac sa 27 stepeni u 11 sati, Gradačac, Srebrenica i Zvornik sa stepenom više, zatim Sarajevo sa 29 stepeni, Tuzla i Zenica sa 30…

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/najtopliji-jul-zavrsava-pljuskovima/||claudebot