BiH

Amel Ćurić povrijeđen u udesu u kom je učestvovala pratnja Ramiza Salkića

Objavljeno: 28. 7. 2015 u 09:46h

Amel Ćurić, pobjednik ovogodišnjeg muzičkog takmičenja “X Factor Adria “, koji je nedavno osvojio simpatije regiona svojim vrhunskim pjevanjem, zadobio je lakše povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu naveče desila oko 21.10 sati u mjestu Bjeliš kod Olova, saznaje „Dnevni avaz”.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je i potpredsjednik RS te član Predsjedništva SDA Ramiz Salkić, tačnije, vozač Č. P., koji je bio u pratnji Salkića.

Aktivirani jastuci

U namjeri da iz prve ruke saznamo šta se desilo, kontaktirali smo Ćurića, koji, osim potvrde da je zadobio lakše povrede, nije želio ništa više reći. Salkić se, s druge strane, nije javljao na naše brojne pozive.

U MUP-u ZDK potvrdili su nam saznanja o udesu. Kako nam je rekao dežurni operativni policijski službenik, Ćurić je upravljao vozilom BMW, a osim njega, povrede je zadobila i njegova saputnica P. M.

Međutim, njene povrede su bile teže te je, nakon pregleda u Domu zdravlja Olovo, prebačena u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu (UKCS).

S obzirom na to da policija još ne želi davati zvanične izjave o uzrocima ove nesreće, naš list je uz pomoć očevidaca pokušao dobiti jasniju sliku.

Naime, kako smo saznali, policija trenutno utvrđuje činjenice koje upućuju na to da je vozač u Salkićevoj pratnji na ovoj lokaciji vozilom Pasat pokušao preteći kolonu vozila te je tako udario direktno u prednji lijevi dio Ćurićevog BMW-a. Sam Salkić nalazio se u drugom vozilu, koje se kretalo ispred Pasata. Kako saznajemo, Salkić je u prvom trenutku nakon udesa izašao iz vozila, pogledao šta se dogodilo, nakon čega se vratio i nastavio put.

O kakvoj se silini udarca radilo, svjedoče fotografije koje su nam ustupljene, a, kako saznajemo, u datom momentu su aktivirani svi vatdušni jastuci unutar vozila kojim je upravljao Ćurić.

Strahoviti udarac

Na vozilu je, kako se moglo uočiti, nastala velika materijalna šteta, a pukom srećom Ćurić je izbjegao veću tragediju, budući da, uprkos strahovitom udarcu, nije izgubio kontrolu nad vozilom.

Bio s djevojkom Jelenom

U trenutku udesa s Ćurićem su u vozilu bili njegova djevojka Jelena Čabarkapa, takođe poznata pjevačica, te njena sestra, koja je, kako smo naveli, morala biti prebačena u UKCS radi detaljnijeg pregleda.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/amel-curic-povrijeden-u-udesu-u-kom-je-ucestvovala-pratnja-ramiza-salkica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])