BiH

Danas sunčano i vruće, temperature do 38 stepeni

Objavljeno: 7. 7. 2015 u 09:15h

Danas jedan od natoplijih dana…

Danas će u BiH prevladavati sunčano i vruće vrijeme.

Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 32 do 38 stepeni.

Narandžasto upozorenje

Od juče je za područje BiH upaljeno narandžasto upozorenje, jer se očekuju visoke dnevne temperature zraka, od 32 do 38 stepeni. U srijedu, u sjevernim i južnim područjima, lokalno i do 40.

Savjeti ljekara

Iz Doma zdravlja u Banjaluci već su pozvali građane da poštuju savjete za zaštitu od visokih temperatura zraka koje su prognozirane za naredne dane.

Kao zaštitu od ljetnih vrućina, ljekari navode izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svijetlijih boja, kao i kapa, šešira i sunčanih naočala.

Preporučuje se i prilagođavanje fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavanje obilnih i masnih obroka, a uzimanje što više voća, povrća i dovoljne količine tečnosti-vode i prirodnih voćnih sokova.

Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije. Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, potrebno je javiti se svom porodičnom ljekaru.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su potvrdili da se od danas do srijede očekuje visoka dnevna temperatura vazduha, od 33 do 38 stepeni (utorak), a u srijedu, koja će biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu – najviša dnevna temperatura iznosit će od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/danas-suncano-i-vruce-temperature-do-38-stepeni/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])