BiH

Katanac na devet škola u RS

Objavljeno: 3. 7. 2015 u 15:11h

Vlada RS odlučila je da bude zatvoreno devet područnih odjeljenja, dok će četiri centralne škole usljed manjka učenika promijeniti status i postati područna odjeljenja.

Katanac će biti stavljen na devet područnih odjeljenja u kojima nastavu pohađa pet i manje učenika, a status će biti promijenjan u centralnim školama koje imaju manje od 16 odjeljenja, piše “Glas Srpske”.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je da će za đake koji su pohađali područna odjeljenja koja će biti zatvorena biti obezbijeđen prijevoz do najbliže škole.

“Ministarstvo prosvjete i kulture u prvi plan stavlja interese djece i želimo da svima obezbijedimo što bolje uslove za školovanje”, kazao je Malešević.

On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete i kulture predložilo Vladi racionalizaciju školske mreže usljed malog broja đaka.

“Predložili smo da pet centralnih škola sa manje od 16 odjeljenja promijeni status u područna odjeljenja i pripoje se najbližim centralnim školama, a da 11 područnih odjeljenja sa pet i manje đaka bude zatvoreno.

Međutim, na sjednici Vlade je odlučeno da se još razgovara o opstanku dva područna odjeljenja. Riječ je o područnim odjeljenjima u Čelebićima kod Foče i Ljutom dolu kod Berkovića”, rekao je Malešević.

Područna odjeljenja koja će biti zatvorena:

Šumnjaci – OŠ “Vojislav Ilić” Banjaluka
Konotari – OŠ “Petar Kočić” Banjaluka
Čađavica – OŠ “Sveti Sava” Novi Grad
Kobilja – OŠ “Dositej Obradović” Kneževo
Golo Brdo – OŠ “Dositej Obradović” Kneževo
Donja Lupljanica 2 – OŠ “Todor Dakić” Derventa
Garevac – OŠ “Sutjeska” Modriča
Novo Naselje – OŠ “Jovan Dučić” Bijeljina
Ljeskovik – Prva osnovna škola Srebrenica

Status centralnih osnovnih škola gube:

“Petar Kočić” Sitnica, Ribnik
“Ivo Andrić” Kulaši, Prnjavor
“Vuk Karadžić” Vitkovci, Teslić
“Vuk Karadžić” Petrovo, Petrovo

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/katanac-na-devet-skola-u-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])